Grunnutdanning i massasje - massasjeterapeut



Kursarrangør: Normassasje AS
Sted: Oslo
          Oslo
Kursadresse: Hoff Terasse 6, 0275 oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: 2025/2026
Varighet: 6 helger over 1 år
Pris: 24 800
Neste kurs: 29.08.2025 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr grunnutdanning i massasje. Utdanningen består av 6 undervisningshelger fordelt over et knapt år. Hver helg utgjør et trinn i utdanningen. Med fullført Normassasje ettårig grunnutdanning kan du arbeide som massør og massasjeterapeut.

Med fullført Normassasje ettårig grunnutdanning kan du arbeide som massør og massasjeterapeut. Normassasje ettårig grunnutdanning er ditt første skritt for å bli sertifisert Normassasjeterapeut og Reg. Naturmedisinsk muskelterapeut hos Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon (NNH).

Massasjens grundighet og dyptgående virkning er inspirert av massasjen som praktiseres på Nordlys-Centret. Den er en videreføring av læresystemer fra bl.a. Bob Moore og Esalen Institute. Metoden bygger på den grunnleggende teorien om kroppen som et energisystem med det indiske chakrasystemet som basis. Kropp, følelser og tanker er energi som vibrerer på forskjellig nivå.

Solveig Smith er daglig leder og hovedlærer i Normassasje As. Hun har tidligere startet og drevet Massasjesenteret, og Maya – senter for Helhet og Selvrealisering, begge i Stavanger. Smith er utdannet massasjelærer på Nordlys-Centret i Danmark i 1987, og har de siste 40 år studert og arbeidet med massasje og undervisning.Hun er massasjelærer, couch, sertifisert Normassasjeterapeut, Reg. Naturmedisinsk muskelterapeut og terapeutisk healer MNNH.

Tema i Normassasje ettårig grunnutdanning:
- Kroppsmassasje, hender og grepsteknikker
- Kroppens vev, muskulatur og knokler
- Energistrømmer og chakra
- Psykiske paralleller
- Berøringsteknikk
- Kroppsanalyse
- Trykkpunkter
- Bruk av olje
- Klientsamtale
- Praktisk tilrettelegging
- Egenpleie, arbeidsfysiologi
- Etiske retningslinjer i arbeidet
- En helg utgjør et trinn i utdanningen.


Oversikt over tema i de enkelte trinn:
Trinn 1: Introduksjonskurs. Studenten lærer massasje grunnform, og er etter endt Trinn 1 klar for å begynne å gi massasje til familie og venner.
Dersom du ønsker å ta Trinn 1 separat, kan du gjøre det på Birgittatun i Tvedestrand.

Trinn 2: Gi og motta massasje. For å gi en god massasje, skal vi også vite hva det er å motta massasje. Deltagerene praktiserer selvmassasje, og gjør erfaringer med de psykiske paralleller.

Trinn 3: Fra og med dette trinnet går vi igjennom kroppen del for del med fordypning og læring om kroppens enkelte deler, forskjellig massasjeteknikk og læring om psykiske paralleller. Trinn 3 handler om ben og grounding.

Trinn 4: Rygg og opparbeiding av referanser, lære av erfaring.

Trinn 5: Armer og hva er en profesjonell massasje.

Trinn 6: Kroppens forside, møte med en framtid som massør.

Normassasje ettårig grunnutdanning gir diplom. Det er ingen eksamen, men du må ha vært til stede minst 95% av undervisningstiden i løpet av Trinn 1 – 6 (se lenger ned på siden).

Vår utdanning er godkjent av Norges Massasjeforbund (NMF) og av Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon (NNH). Som medlem av Norges Massasjeforbund er du en del av et etablert fagmiljø og et forbund som jobber aktivt for sine medlemmer og for å styrke faget. Et medlemskap i NMF er et kvalitetsstempel.

Kurs
Det første trinnet kan du ta separat dersom du bare ønsker et enkelt kurs i massasje uten å ta hele grunnutdanningen. Dette kurset holdes på Birgittatun i Tvedestrand, som er Normassasjes hovedsenter.