Grunnleggende regnskap i Tripletex



Kursarrangør: HanLar Forvaltning
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Bedriftsinternt / Større grupper
Nettkurs og nettstudie
Privatundervisning
Undervisningstid: Fra 4. til 18. november
Varighet: 20 time
Pris: 16800
Neste kurs: 04.11.2024 | Vis alle kursdatoer

Kurset gir en teoretisk og praktisk innføring i regnskapsmessige prinsipper. Du får forståelse for bokføring, begreper og gjeldende regler. Etter fullført kurs vil du være i stand til å føre regnskap ved hjelp av programmet Tripletex. Kurset kvalifiserer til arbeid som regnskapsmedarbeider.

Hvem passer kurset for?

Kurset passer for deg som som sikter mot en jobb som regnskapsmedarbeider, eller ønsker å kunne forstå/bokfør regnskap i eget firma. Videre passer kurset for deg som har regnskapsutdanning fra hjemlandet, men som mangler norsk begrepsforståelse i teori og praksis. For å delta må du ha grunnleggende data- og norskkunnskaper.

Ca 3/5 av kurset er satt til regnskapsteori, ca 2/5 til praktisk grunnleggende innføring i regnskapsprogrammet Tripletex.

Du lærer om:
- Regnskapsbegreper
- Reskontro kunder og leverandører
- Kreditnota og rabatter
- Bilagsbehandling/kontering
- Saldoliste / Åpne poster
- Avstemming og kontroll
- Inn- og utbetalinger
- Beregning av kostnader / Periodisering
- Periodeavsluttning
- Kontoplan
- Lønn, skattetrekk, feriepenger og arbeidsgiveravgift
- Resultat og balanse
- Merverdiavgift

Kurset er 100 % nettbasert og avvikles etter på førehand avtalt timeplan. Det tilbys tilpasset undervisning eller deltagelse i en gruppe. Undervisningen veksler mellom teorigjennomgang og praktisk utføring.

Alternativt kan en kun ta kursdelen som omfatter bruk av Tripletex (alternativ 3). Dette gir tilgang til Tripletex, innføring i programmet og tilgang til bilag for praktisk oppgaveløsing.

For å delta må du ha grunnleggende datakunnskaper. Dersom du har gode teoretiske forkunnskaper, men mangler praksis i Tripletex, kan du vurdere å starte direkte på Grunnleggende kurs i Tripletex (alternativ 3) eller Oppfølgingskurs i Tripletex (alternativ 4)

Målsetting for kurset

Etter endt kurs skal du ha oppnådd en grunnleggende forståelse i regnskapsteori og være i stand til å føre regnskap ved hjelp av regnskapsprogrammet Tripletex.