Generell studiekompetanse 23/5-regelen



Kursarrangør: Metis privatskole AS
Sted: Metis Privatistskole Oslo
          Oslo, Stortinget
Kursadresse: Grensen 13, 0159 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Pris: Ta kontakt

Vi tilbyr kurs i fagene som gir deg generell studiekompetanse, slik at du kan få muligheten til å studere ved høyskoler og universiteter selv om du ikke har et vitnemål fra videregående skole.

Fyller du 23 år neste skoleår, eller er du eldre? Da kan det være fornuftig å undersøke om du kommer inn under 23/5-regelen.

Kort om regelen:
• For deg som allerede har fullført videregående opplæring, er minimum 23 år og har minimum 5 års yrkespraksis/skolegang.
• For deg som ikke har videregående skole fra tidligere, fyller 23 neste skoleår og har minimum 4 års yrkespraksis/skolegang.

Dersom du oppfyller kravene til å søke på grunnlag av 23/5-regelen, kan du få generell studiekompetanse ved å ta de seks minstekravs fagene: norsk (sidemål og hovedmål), matematikk, naturfag, engelsk, historie og samfunnsfag.

Rabattert pakkepris:
Metis har dyktige og engasjerte lærere som hjelper deg med å få generell studiekompetanse. Vi har også en egen fagpakke til rabattert pris dersom du vil benytte deg av 23/5-regelen.

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
Einar benyttet seg av 23/5-regelen hos oss. “Lærerne er engasjerte i faget og har en enorm kompetanse innenfor det de driver med. Jeg er veldig imponert over all den kunnskapen alle lærerne innehar, og engasjementet som ligger i undervisningen, sier Einar”.

Adrian benyttet 23/5-regelen:
Adrian brukte noen år på å finne ut at han ville bli maskiningeniør. For å komme inn på studiet manglet han noen fag og valgte å starte på Metis Privatistskole. Målet var å forbedre karaktersnittet slik at han kom inn på drømmestudiet. Å ta fag som privatist kan for noen oppleves som utfordrende. Det kan være vanskelig å komme i gang.

– Det er jo ikke sånn at alt bare ordner seg av seg selv. Det tror man gjerne når man er litt yngre. Min erfaring er at ingenting kommer gratis. Da jeg fant min retning, ble det mye lettere å motivere seg for det ekstra året som privatist, sier Adrian.

Fikk hjelp av rådgiver:
Adrian har mye på programmet. Han jobber med et nytt og spennende konsept innen digitalisert markedsføring. I tillegg studerer han som privatist.

– Jeg vil tro mange gruer seg for å sette seg på skolebenken igjen, men når man har fokus og tydelige mål er alt mulig, sier en engasjert Adrian.

Selv fikk han god hjelp av en rådgiver. Faktisk valgte han skolen fordi rådgiveren var så rask med å svare. Adrian anbefaler alle å ta en prat med en rådgiver før man bestemmer seg.

– Jeg trengte hjelp til å finne riktig retning for å nå mitt mål. Her fikk jeg veldig god hjelp av rådgiver.

Jeg trengte hjelp til å finne riktig retning for å nå mitt mål. Her fikk jeg veldig god hjelp av rådgiver.

23/5-regelen hjalp Adrian:
23/5-regelen er en god løsning for deg som har jobbet noen år. Kort fortalt går regelen ut på at hvis du er over 23 år og kan dokumentere fem års arbeidspraksis og/eller utdanning trenger du bare seks fag for å få generell studiekompetanse.

– Det er noen av disse fagene jeg tar eksamensrettede kurs i nå, forteller Adrian.

Tydelige og dyktige lærere:
Adrian synes undervisningen er ganske avslappende, det er lite stress. Lærerne er tydelige og dyktige.

– De klarer å lære meg noe ved å gjøre hvert tema forståelig og enkelt. Det passer meg godt, avslutter en fornøyd Adrian.

Vis flere tilsvarende kurs: