Generasjon angst



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Thon Hotel Oslo Airport
          Akershus, Ullensaker
Kursadresse: Balder allé 2, 2060 Gardermoen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid:
Dag 1 kl 10:15 - 16:30
Dag 2 kl 08:45 - 14:15
Varighet: 2 dager
Pris: fra 5.500
Neste kurs: 09.12.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr konferanse om generasjon angst. Antallet unge med en psykiske lidelser øker, og årsaksammenhengene er uklare. Har vi kommet til et punkt der vi sykeliggjør det normale, har sosiale medier skylden, og sist men ikke minst - hva kan vi som arbeider med barn og unge gjøre.

Litt om konferansen:
Angstklinikken med samarbeidspartnere stiller opp for å gi deg praktiske verktøy, og innsikt som kan gi deg nye ideer for å forbedre din tilnærming til unge som sliter. Konferansen er i samarbeid med Angstklinikken og deres samarbeidspartnere.

Program dag 1:
kl 10:15 - 11:00 - Lille persille eller ung og lovende - hvordan vi skaper robuste barn og unge:
Psykologisk robusthet handler om å tåle motgang og ubehag, ha evnen til å tilpasse seg og stå opp for seg selv og andre. Dette vet vi fra forskning at fungerer beskyttende for sosialt og skolemessig strev og utenforskap. Hvordan kan vi skape robuste barn, samtidig som vi erkjenner at det ikke nødvendigvis finnes en "one size fits all"? I dette foredraget får du vite mer om hvilke konkrete grep kan vi ta for å skape inkluderende grupper der det er mulig å øve seg trygg, og hvordan vi jobber med å utvikle robusthet.
- Ida Holo, Psykologspesialist og daglig leder Angstklinikken

kl 11:15 - 12:00 - Hvordan hjelpe barn og unge som er redde for å ta plass:
Visste du at prestasjonsangst faktisk kan få deg til å yte bedre? Det kommer kun an på hvordan du håndterer den. Det viktigste man gjør er å ikke gi oppmerksomhet til de negative tankene, godta angsten og trene på det man frykter. Umulig sier du? Absolutt ikke, det handler om å øve. Mari gir deg tipsene og øvelsene du trenger for å håndtere prestasjonsangsten og nervøsiteten din.
- Mari Norman, Psykologspesialist, Angstklinikken

kl 12:15 - 13:00 - Bare psykisk? Hva skjer i kroppen og hjernen når vi har angst:
Hvordan kan det ha seg at angst kan gi symptomer som ligner på et hjerteinfarkt - samtidig som det er helt ufarlig? I dette foredraget får du høre mer om hvordan psykologer bruker kunnskap som dette til å hjelpe unge å forholde seg til angsten på nye måter, og stole bedre på seg selv.
- Iselin Solerød Dibaj, Psykolog og forsker Angsklinikken

kl 13:00 - 13:45 - Lunsjpause

kl 13:45 - 14:30 - Når angsten tar over livet: Når kan tilrettelegging gjøre vondt verre:
Alexander har lang erfaring fra å jobbe med sammensatt angstproblematikk, og å hjelpe personer og familier med å ta tilbake et liv som ikke er styrt av angst. I dette foredraget vil han forklare hvordan tilrettelegging ved angst kan gjøre ting vondt verre - og når det kan være hensiktsmessig.
- Alexander Cannistraci, Psykologspesialist Angstklinikken

kl 14:45 - 15:30 - God og hjelpsom tilrettelegging for engstelige barn og unge i skolen:
Mange barn og unge strever med engstelse på en måte som gjør at det kan komme i veien for skolehverdagen og utviklingen. Det er ikke alltid så lett å vite hvordan de voksne rundt skal tilrettelegge på en hjelpsom og virksom måte. I dette innlegget vil Ingunn snakke om hvordan voksne som møter disse barna og ungdommene kan bruke teknikker fra eksponeringsterapi.
- Ingunn Harsvik Ødegaard, Psykolog Angstklinikken

kl 15:45 - 16:30 - Lynkurs i bekymringsmestring:
Alle bekymrer seg. Det avgjørende er opplevelsen av å ha kontroll på omfanget. I dette lynkurset går psykolog Baldur Kjelsvik gjennom prinsipper for hvordan du kan få et nytt forhold til bekymringer og overtenkning.
- Baldur Kjelsvik, Klinikkleder Angstklinikken

kl 19:30 - 22:00 - Festmiddag:
Festmiddag for de som bestiller overnatting er 3-retters festmiddag inkludert. Vi møtes for uformell prat, nettverksbygging og avslapping.

Program dag 2:
kl 08:45 - 09:30 - Virtual Reality, Kunstig Intelligens og psykisk helse: teknologiens rolle i psykoterapien:
De siste årenes eksplosjon innen teknologisk innovasjon på kunstig intelligens og VR-feltet danner grunnlag for nye verktøy og behandlingsformer. Foredraget drøfter det nyeste innen helseteknologi med vekt på KI og VR i møte med angstlidelser og psykisk helseproblematikk, og stiller spørsmål ved teknologiens positive og negative bidrag til vår psykiske og relasjonelle helse.
- Aili Røtterud Løchen, Psykolog Angstklinikken

kl 09:45 - 10:30 - Atferdsanalytiske tiltak overfor barn og unge med utfordringer:
Det er mye støtte i forskning for positive effekter av atferdsanalytiske tiltak overfor barn og unge med ulike utfordringer, individuelt eller på gruppenivå. Det presenteres tre praktiske eksempler hvor ulike atferdsanalytiske prosedyrer har vært anvendt. Det gis en beskrivelse av utfordringene, prosedyrene og effektene som ble oppnådd.
- Pål Skogstad, Fagkonsulent

kl 10:45 - 11:30 - Unnskyld, alle skjermforeldre:
Det er sterke meninger blant foreldre, skoler og hjelpeapparat om unges skjermbruk. Noen mener vi er i ferd med å ødelegge en generasjon, mens andre igjen mener denne generasjonen får muligheter ingen andre har fått. Sannheten ligger som alltid - et sted i mellom. Vi vet at overdreven skjermbruk kan være skadelig. Men hva er myter og fakta? Hvordan kan vi ta vare på unges psykiske helse i den digitale tidsalderen?
- Gaute Godager, Adm.dir. / psykologspesialist

kl 11:30 - 12:30 - Lunsjpause

kl 12:30 - 13:15 - Lek og læring i et nevroperspektiv:
Lek er alvor. Hvorfor heter det egentlig at livet ikke bare er en lek? Ny kunnskap tilsier likevel at livet faktisk burde være mer lek hvis ikke det skal bli en dans på nevroser. Særlig for de yngste blant oss. Mange mener de er en generasjon som er blitt fratatt leken. Hvordan får vi leken tilbake til barn og unge?
- Charlotte Lunde, Lege og forfatter

kl 13:30 - 14:15 - Panelsamtale - er vi blitt mer engstelige eller er vi på villspor:
Har vi fått en generasjon Angst? Hva er helt normale følelser i en turbulent ungdomstid, og hva er et reelt problem? For å stå bedre rustet i møtet med barn og unge trenger vi å ha to tanker i hodet samtidig. Her diskuterer vi grensegangene og farene ved å tenke svart-hvitt og enten eller.
- Ledet av Baldur Kjelsvik

Målgruppe for kurset:
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle