Fordypning i Le Corbusiers fargeklaviatur



Kursarrangør: Norges FargeAkademi
Sted: NCS Norges FargeAkademi
          Oslo, Majorstua
Kursadresse: Essendrops gate 3, 0368 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning (2.5 studiepoeng)
Undervisningstid: kl 10:00 - 16:00
Varighet: 1 dag
Pris: 4.700
Neste kurs: 30.01.2025 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr kurs med fordypning i Le Corbusiers fargeklaviatur. Kurset gir en innføring i Le Corbusiers teorier om farge i maleri og arkitektur, og spesielt hvordan han praktiserte disse idéene i arkitekturen. Farge i tid og rom - fargeharmonisering i arkitektur med Le Corbusier som inspirasjon.

Innhold:
Det blir fokus på systemet “The Color Keyboards” (fargeklaviaturet) som er utviklet for tapetfabrikken Salubra i 1931 og 1959, bl.a. for å hjelpe forbrukere og fagfolk til å skape gode romlige stemningspaletter. Klaviaturet er like aktuelt i dag, og kan inspirere til utvikling av egne fargepaletter og konsepter for arkitektur. Første halvdel av kursdagen er viet teori / foredrag om Le Corbusiers idéer og fargebruk i ulike sammenhenger over tid, med en rekke eksempler.

Det blir en innføring i konstruktiv bruk av hans farger og strategier i dag, og en del viktige punkter blir belyst i forhold til fargens materialitet, bl.ai lys av bærekraft. Her har vi noe å lære av LC. Annen halvdel blir praktisk arbeid / utprøving av systemet i praksis og eksperimentering i forhold til det innledende materialet, samt diskusjon.

Kursleder: Mette L'orange - arkitekt MNAL, billedkunstner, fagskribent og fagforfatter

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker kurs med fordypning i Le Corbusiers fargeklaviatur

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer lunsj / forfriskninger

Eksamen / sertifisering:
Deltager vil motta kursbevis