Fordeling av kostnader i leieforhold



Kursarrangør: Senter for Eiendomsfag
Sted: Senter for Eiendomsfag
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Lille Grensen 7, 0159 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: kl 09:00 - 15:30
Varighet: 1 dag
Pris: 7.500

Vi tilbyr kurs om fordeling av kostnader i leieforhold. Fordypningskurset vil gi deg påfyll av kunnskap om hvilke kostnader som bør fordeles mellom utleier og leietaker i den daglige driften, og hvordan man kan regulere disse.

Innhold:
Fordeling av kostnader knyttet til drift av næringseiendom har stor betydning for utleiers avkastning og for leietakers driftsbudsjett. Senter for eiendomsfag i samarbeid med Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig inviterer til fordypning i temaet fordeling av kostnader i leieforhold.

Agenda:
I dette fordypningsprogrammet vil foredragsholderne gjennomgå både grunnleggende og mer spesialiserte problemstillinger knyttet til kostnadsfordeling. Blant annet regulering, beregning og håndtering av felleskostnader, sentrale problemstillinger og grensesnitt knyttet til eierkostnadene, herunder vedlikeholdsplikten i leieavtalen.

Det vil også bli satt av tid til en overordnet gjennomgåelse og sammenstilling av ulike typer leieavtaler med sikte på å illustrere hvordan valg av “type” leieavtale kan påvirke kostnadsfordelingen mellom partene. Formålet med undervisningen er å gi deltakerne innsikt i og kunnskap om hvilke forhold og avtalevilkår som er sentrale for å vurdere kostnadsfordelingen mellom utleier og leietaker, og derved å gi bedre forutsetninger for å innlede kommersielle forhandlinger om nye leieforhold.

Videre vil undervisningen kunne tilføre deltakerne kompetanse i håndteringen av felleskostnadene, både med hensyn til avtaleregulering, budsjettering, fordeling og regnskapsførsel. I tillegg vil deltakerne få en rekke tips og innspill til hvordan nye leieavtaler bør utformes og hvordan inngåtte leieavtaler skal forstås med sikte på fordeling av kostnader og felleskostnader.

Kursholdere: Advokat Gøran Mjelde Aarvik, partner Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig

Velg mellom:
• Fysisk oppmøte
• Følg undervisningen live på nett
• E-billett. Tilgang til ferdig redigert opptak, se det når du vil

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker kurs om fordeling av kostnader i leieforhold

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer lunsj, med mindre annet er angitt. Denne serveres i våre lokaler, og blir levert av et anerkjent cateringbyrå som vi har gode erfaringer med.

Vis flere tilsvarende kurs: