Vi tilbyr nettkurs om Food Fraud / matsvindel som består av 2 moduler. Økende grad av industrialisert og globalisert matproduksjon, handel og distribusjon, bringer matsvindel til Norge og til den enkelte virksomhet i større grad enn tidligere.
Innhold:
Derfor må alle som nå er eller skal sertifiseres mot krav i en GFSI-godkjent standard, gjennomføre en dokumentert sårbarhetsanalyse. Dette er krav både i BRC v 8 og versjon 5 av FSSC 22000. På dette kurset presenterer vi beste praksis for hvordan håndtere risiko relatert til matsvindel. Vi gjennomgår metodikk og viser metoder / verktøy som kan benyttes for å gjennomføre sårbarhetsanalyse i praksis.
Agenda:
• Oversikt over krav til sårbarhetsanalyse iht GFSI
• Introduksjon til matsvindel - begrepsavklaringer
• Gjennomgang av sårbarhetsanalyse i praksis med gruppeoppgave for å bli kjent med metodikk og bruk av verktøy
• Handlingsplaner og oppfølging (verifisering)
• Gjennomgang av praktiske metoder / verktøy som kan benyttes for å utføre sårbarhetsanalysen i matvarekjeden
Kurset vil gi deltagerne:
• Innføring i hva matsvindel og sårbarhetsanalyse er og hva som skjer ute i verden
• Kunnskap om hvordan strukturere og analysere innhentet informasjon
• Kunnskap om hvordan drifte systemet, dvs hvordan detektere og forebygge matsvindel lokalt i egen virksomhet og i matkjeden.
• Starthjelp i bruk av metodikk og verktøy
Målgruppe for kurset:
Kurset er rettet mot personell som jobber med kvalitet, innkjøp og forbedring
Eksamen / sertifisering:
For å motta kursbevis, må du delta på begge modulene