Vi tilbyr nettkurs om Food Defense. Hva er Food Defense, og hva er forskjellen på HACCP, VACCP og TACCP? Du er sikkert kjent med begrepet Food Safety (mattrygghet), som handler om å redusere sannsynligheten for utilsiktet kontaminering med farer som kan føre til helsefarlig mat eller drikke.
Innhold:
Food Defense skal derimot beskytte maten mot forsettlig kontaminering som utføres for å skade konsumentene og / eller produsenten. Hva er forskjellen mellom Food Fraud (matsvindel) og Food Defense (direkte oversatt til matforsvar)?
Begge deler er bevisste handlinger, men forskjellen er intensjonen med handlingene:
• Food Defense (Food Sabotage) er handlinger som har til hensikt å forårsake omfattende skade på folkehelsen.
• Food Fraud (matsvindel) utføres ikke primært for å forårsake helseskade, men et ønske om økonomisk vinning.
Profram / agenda:
• Hva er Food Defense - definisjoner og innhold
• Hva skal vurderes i en sårbarhetsanalyse
• Hva er FSSC og BRC´s krav til Food Defense
• Eksempler på ulike metoder for sårbarhetsanalyser
• Forebygging og grunnforutsetninger
• «Mitigation plan»
• Hva bør en Food Defense plan inneholde
• Hvilke Food Defense-elementer bør inn i opplæringen
• Starthjelp i bruk av metodikk
Kurset vil gi deltagerne:
• En forståelse av hva Food Defense er og hva en Food Defense Plan bør inneholde
• Kunnskap til å skille mellom mattrygghet, matsvindel og Food Defense (HACCP, VACCP og TACCP)
• En oversikt over anerkjente metoder for sårbarhetsanalyse for Food Defense, slik at det vil forenkle arbeidet med å finne best egnet metode for egen bedrift.
• Tilstrekkelig kunnskap til å lage et opplæringsprogram for Food Defense for egne ansatte
Food Defense Plan:
En «Food Defense Plan» skal avdekke sårbarheter i bedriftens prosesser, forebygge og beskytte mot ondsinnede handlinger som utføres for å skade konsumentene. Alle matprodusenter bør ha kunnskap om disse forholdene.
• For bedrifter som er sertifisert etter en GFSI godkjent standard er dette et krav.
• Eksporterer bedriften til USA, og omfattes av IA-regelen er det et lovkrav å utarbeide, dokumentere og implementere en Food Defense plan.
• FSMA (Food Safety Modernization Act) krever også opplæring i bevissthet om matforsvar for nøkkelpersonell og rådgivere som arbeider med handlingsrettede prosesstrinn.
• Målrettet og god opplæring innen Food Defense vil bidra til å beskytte dine produkter, prosesser, kunder og din arbeidsplass.
Målgruppe for kurset:
Kurset er rettet mot personell som jobber med kvalitet, forbedring og trygg mat-ledelse
Eksamen / sertifisering:
Etter fullført kurs sendes kursbevis elektronisk