Food Defense - nettkurs



Kursarrangør: Aquatiq Consult
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 08:30 - 12:00
Varighet: 4 timer
Pris: 4.100

Vi tilbyr nettkurs om Food Defense. Hva er Food Defense, og hva er forskjellen på HACCP, VACCP og TACCP? Du er sikkert kjent med begrepet Food Safety (mattrygghet), som handler om å redusere sannsynligheten for utilsiktet kontaminering med farer som kan føre til helsefarlig mat eller drikke.

Innhold:
Food Defense skal derimot beskytte maten mot forsettlig kontaminering som utføres for å skade konsumentene og / eller produsenten. Hva er forskjellen mellom Food Fraud (matsvindel) og Food Defense (direkte oversatt til matforsvar)?

Begge deler er bevisste handlinger, men forskjellen er intensjonen med handlingene:
• Food Defense (Food Sabotage) er handlinger som har til hensikt å forårsake omfattende skade på folkehelsen.
• Food Fraud (matsvindel) utføres ikke primært for å forårsake helseskade, men et ønske om økonomisk vinning.

Profram / agenda:
• Hva er Food Defense - definisjoner og innhold
• Hva skal vurderes i en sårbarhetsanalyse
• Hva er FSSC og BRC´s krav til Food Defense
• Eksempler på ulike metoder for sårbarhetsanalyser
• Forebygging og grunnforutsetninger
• «Mitigation plan»
• Hva bør en Food Defense plan inneholde
• Hvilke Food Defense-elementer bør inn i opplæringen
• Starthjelp i bruk av metodikk

Kurset vil gi deltagerne:
• En forståelse av hva Food Defense er og hva en Food Defense Plan bør inneholde
• Kunnskap til å skille mellom mattrygghet, matsvindel og Food Defense (HACCP, VACCP og TACCP)
• En oversikt over anerkjente metoder for sårbarhetsanalyse for Food Defense, slik at det vil forenkle arbeidet med å finne best egnet metode for egen bedrift.
• Tilstrekkelig kunnskap til å lage et opplæringsprogram for Food Defense for egne ansatte

Food Defense Plan:
En «Food Defense Plan» skal avdekke sårbarheter i bedriftens prosesser, forebygge og beskytte mot ondsinnede handlinger som utføres for å skade konsumentene. Alle matprodusenter bør ha kunnskap om disse forholdene.

• For bedrifter som er sertifisert etter en GFSI godkjent standard er dette et krav.
• Eksporterer bedriften til USA, og omfattes av IA-regelen er det et lovkrav å utarbeide, dokumentere og implementere en Food Defense plan.
• FSMA (Food Safety Modernization Act) krever også opplæring i bevissthet om matforsvar for nøkkelpersonell og rådgivere som arbeider med handlingsrettede prosesstrinn.
• Målrettet og god opplæring innen Food Defense vil bidra til å beskytte dine produkter, prosesser, kunder og din arbeidsplass.

Målgruppe for kurset:
Kurset er rettet mot personell som jobber med kvalitet, forbedring og trygg mat-ledelse

Eksamen / sertifisering:
Etter fullført kurs sendes kursbevis elektronisk