Vi tilbyr nettkurs om food defense. Food defense er handlinger som har til hensikt å forårsake omfattende skade på folkehelsen. En «food defense plan» skal avdekke sårbarheter i bedriftens prosesser, forebygge og beskytte mot ondsinnede handlinger som utføres for å skade konsumentene.
Innhold:
Alle matprodusenter bør ha kunnskap om disse forholdene. Målrettet og god opplæring innen food defense vil bidra til å beskytte dine produkter, prosesser, kunder og din arbeidsplass.
Agenda:
• Hva er food defense - definisjoner og innhold
• Hva skal vurderes i en sårbarhetsanalyse
• Hva er FSSC og BRC´s krav til food defense
• Eksempler på ulike metoder for sårbarhetsanalyser
• Forebygging og grunnforutsetninger
• «Mitigation plan»
• Hva bør en food defense-plan inneholde
• Hvilke food defense-elementer bør inn i opplæringen
• Starthjelp i bruk av metodikk
• Verktøy for sårbarhetsanalyse
Kurset vil gi deltagerne:
• En forståelse av hva food defense er og hva en food defense-plan bør inneholde
• Kunnskap til å skille mellom mattrygghet, matsvindel og food defense (HACCP, VACCP og TACCP)
• En oversikt over anerkjente metoder for sårbarhetsanalyse for food defense, slik at det vil forenkle arbeidet med å finne best egnet metode for egen bedrift.
• Tilstrekkelig kunnskap til å lage et opplæringsprogram for food defense for egne ansatte
Digitale kurs:
• Kurset arrangeres i zoom
• Du vil motta mail med link til zoom, kursmateriale og evt. annen informasjon senest 2 dager før kursstart
• Påmeldingsfrist: senest 2 dager før kursstart
• For å motta kursbevis, må du delta på hele kurset / alle moduler
• Før du melder deg på kurs hos oss, oppfordrer vi deg til å gjøre deg kjent med våre regler for avmelding og kansellering
Målgruppe for kurset:
Kurset er rettet mot personell som jobber med kvalitet, forbedring og trygg mat-ledelse
Eksamen / sertifisering:
Etter fullført kurs sendes kursbevis elektronisk