Fastsettelse av holdbarhet - nettkurs



Kursarrangør: Aquatiq Consult
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 09:00 - 13:00
Varighet: 4 timer
Pris: 4.250

Vi tilbyr nettkurs om fastsettelse av holdbarhet. Mat skal både være trygg og ha god kvalitet. Samtidig er det også viktig at produktene skal være lønnsomme og bærekraftige å produsere. Matsvinn er noe hele matverdikjeden jobber for å redusere.

Innhold:
Fastsettelse av holdbarhet på matvarer må ta hensyn til alle disse faktorene. På kurset vil du få oversikt over prosessen og de viktigste kriteriene for fastsettelse av holdbarhet. Målsettingen er å fa tilstrekkelig kunnskap om prosessen for fastsettelse av holdbarhet.

Agenda:
• Hva er holdbarhet
• Utfordringer ved fastsettelse av holdbarhet
• Litt om regelverk og krav
• Kartlegging av kriterier avgjørende for holdbarhet
• Gjennomføring av holdbarhetsforsøk
• Eksempel på fastsettelse av holdbarhet

Digitale kurs:
• Kurset arrangeres i zoom
• Du vil motta mail med link til zoom, kursmateriale og evt annen informasjon senest 2 dager før kursstart
• Påmeldingsfrist: senest 2 dager før kursstart
• For å motta kursbevis, må du delta på hele kurset / alle moduler
• Før du melder deg på kurs hos oss, oppfordrer vi deg til å gjøre deg kjent med våre regler for avmelding og kansellering

Målgruppe for kurset:
Kurset vil være nyttig for alle som er involvert i prosessen med fastsettelse av holdbarhet som f.eks. kvalitetsansvarlig, produktutviklere, marked. Har behov for kompetanseheving og oppfriskning relatert til holdbarhet og hvordan sikre kvalitet og mattrygghet.

Forkunnskaper:
• Det kan være en fordel å ha kjennskap til Grunnleggende mikrobiologi
• I tillegg er det en fordel å ha litt grunnleggende kunnskap om HACCP og anvendelse av HACCP-prinsippene

Eksamen / sertifisering:
Kursbevis sendes elektronisk etter fullført kurs