Vi tilbyr fagskole i grafisk design. Vi utdanner konseptuelle og kreative designere som blir dyktige håndverkere og gode samarbeidspartnere som bransjen vil ha. Innholdet i utdanningen utvikler vi i tett samarbeid med fagfolk fra bransjen og andre skoler for å oppretteholde høy relevans og kvalitet.
Kursinnhold:
Vår undervisning og pedagogikk baserer seg på læring gjennom praktisk arbeid, oppgaver, prosjekter og workshops, så du kan gå rett ut i jobb og føle deg trygg - til et byrå, bedrift eller som selvstendig næringsdrivende. Fagskoleutdanningen i grafisk design byr på mange spennende fag. Utdanningen gir deg kompetanse på tvers av to fagretninger - grafisk design og interaksjonsdesign. I begge fremheves kommunikasjon gjennom form og funksjon (brukervennlighet). Hos oss lærer du derfor både design for trykk og design for digitale flater, samt ulike metoder for å utvikle konsepter og kommunikasjonsløsninger basert på en strategi.
Du lærer blant annet om:
• Konseptutvikling
• Typografisk historie
• Utvikling av visuelle identiteter
• Utforming av emballasje
• Redaksjonelt design
Fagskolen får ofte henvendelser fra bransjen om vi har studenter som kan gjøre ekte kundeoppdrag. Vi sier ja så ofte vi kan, men slipper deg ikke ut på glattisen uten tett oppfølging. Du lærer alt du trenger for å løse oppgavene - enten det er skoleprosjekter eller reelle kundeoppdrag.
Program:
1. semester - Begrep, prosess og verktøy (FGR1100)
2. semester - Problemløsning og verdiskapning (FGR1200)
3. semester - Komplekse yrkesrettede utfordringer (FGR2101)
4. semester - Profesjonalisering (FGR2201)
Undervisningsformer:
På fagskolen har du mange timer sammen med dine lærere, og du får en solid opplæring i programvarene som benyttes. Vi setter håndverket i sentrum og gir deg designrelaterte utfordringer og konkrete designoppdrag fra første dag. Vi tror du lærer mest og best ved å omsette teorien i praksis. Derfor vil du møte arbeidslivet allerede i klasserommet. Gjennom arbeid med reelle kunder får du den kompetansen en grafisk designer trenger - en kompetanse som er nær knyttet til yrkeslivet.
Lag portefølje med reelle kundeoppdrag:
Underveis i utdanningen arbeider du med oppgaver alene, i grupper og tverrfaglig med studenter fra andre studieretninger på skolen. Du vil dermed lage din egen mappe som består av reelle oppgaver du har løst for kunder, slik at du får arbeidserfaring samtidig som du studerer.
Målgruppe for kurset:
Grafisk design ved fagskolen passer for deg som liker å jobbe praktisk og kreativt med hendene, blyanten eller mac-en. Her dyrker du din lidenskap!
Opptakskrav:
For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av følgende opptakskrav:
• Generell studiekompetanse
• Fullført og bestått videregående opplæring
• Fagbrev / svennebrev
eller:
Realkompetanse for fagskole:
• Minimum 23 år i løpet av opptaksåret.
• Dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet / ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid / tjeneste.
• Arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent / timeantall.
• Dokumentere norskkunnskaper fra grunnskole, videregående skole, norsk på høyere nivå eller norskprøve B2 for innvandrere fra Vox.
Kursmateriell:
I tillegg til pensumlitteratur, anbefales det å ha egen Apple Mac med Adobe-pakken (Illustrator, Photoshop og InDesign) selv om denne programvaren er tilgjengelig på alle skolens datamaskiner i og utenfor undervisning. Det må også påregnes kostnader knyttet til presentasjon og innleveringer. Et eksempel på en utgift er print-kostnader hos trykkeri eller på skolen i forbindelse med presentasjon ved endt tema eller mappeinnlevering.
Lånekassen:
Studiet kvalifiserer for støtte hos Lånekassen