Fagbrev portørfaget - teori til fagprøven



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: Troms, Tromsø
Troms
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 100 timer / 7 måneder
Pris: 23.900

Vi tilbyr fagbrev i portørfaget - teori til fagprøven. Har du lang praktisk erfaring som portør på sykehus / helseinstitusjon, men mangler formell kompetanse? Da kan teorikurset rettet mot å ta fagbrev som portør være noe for deg!

Faginnhold:
1) Helse og omsorg:
• Kjerneelementet helse og omsorg handler om å vise omsorg, gi pleie og kommunisere med syke under forflytning og transport. Videre handler det om å identifisere fysiske og psykiske behov hos pasienter og brukere. Det handler også om å vise empati, respekt og tillit, om å motivere pasienter og brukere, og om å håndtere truende og aggressive personer i samarbeid med annet helse- og innsatspersonell. Arbeidsoppgaver knyttet til døde personer inngår også. Videre handler det om å følge gjeldende lover og retningslinjer, utføre førstehjelp og følge opp smitteverntiltak. Å reflektere over etiske dilemmaer i yrkesutøvelsen inngår også.

2) Transport, pasientsikkerhet og logistikk:
• Kjerneelementet transport, pasientsikkerhet og logistikk handler om å planlegge transportoppdrag og å forflytte pasienter og brukere til rett tid på en omsorgsfull og sikker måte. Brukermedvirkning, regelverk om taushetsplikt og personvern er en del av kjerneelementet. Det handler videre om logistikk ved varemottak og vareforsyning, om transport av medikamenter, prøver og blodprodukter og om å håndtere avfall. Transport- og forflytningstekniske innretninger inngår også.

3) Operativt samvirke og teknologi:
• Kjerneelementet operativt samvirke og teknologi handler om kommunikasjon og samhandling med kolleger og annet helse- og innsatspersonell på tvers av fagområder. Kjerneelementet handler videre om å varsle og iverksette nødvendige tiltak ved akutte hendelser og beredskap. Videre handler det om å observere og rapportere endringer hos pasienten og iverksette tiltak ved akutt sykdom og skade og ivareta helse, miljø og sikkerhet. Det handler også om debrifing etter opprivende hendelser eller episoder. Å bruke tekniske hjelpemidler og digitale ressurser og vedlikeholde utstyr inngår også.

Finansiering:
Dersom du er medlem i en fagforening vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. En del fagforeninger gir stipend gjennom LOs Utdanningsfond. Har du ikke rettigheter i fondet har f.eks. Fagforbundet og Delta egne stipendordninger. Ta kontakt med din fagforening for å få mer informasjon om finansiering.

Målgruppe for kurset:
Opplæringen retter seg mot voksne som ønsker å utdanne seg til portør

Opptakskrav:
• Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om deltakeren har nærmere 5 års erfaring fra yrket. Språknivået til deltakeren anbefaler vi bør være på nivå B1 (CEFR) eller høyere.

Opptakskrav voksne:
• Voksne som ønsker å melde seg opp til fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Det er det fylkeskommunale Fagopplæringskontoret som godkjenner praksis.

Eksamen / sertifisering:
Teoretisk eksamen som privatist