Fagbrev pølsemakerfaget - teori til fagprøven - virtuelt kurs



Kursarrangør: Akademiet Videreutdanning
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 100 timer / 7 - 8 måneder
Pris: 23.900
Neste kurs: 22.04.2025 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr fagbrev som pølsemakerfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Har du produsert pølsevarer, pålegg, deiger, farser, posteier eller ruller? Har du erfaring fra ferskvare, vært ansatt i en industribedrift, eller har erfaring med produksjon på annen måte?

Informasjon:
Med et svennebrev i pølsemakerfaget får du dokumentert din kompetanse, noe stadig flere arbeidsgivere setter pris på. Teorikurs til svennebrev er første steg på veien.

Faginnhold:
1) Håndverksferdigheter og fagkunnskap:
• Kjerneelementet håndverksferdigheter og fagkunnskap handler om utvikling av ferdigheter og forståelse av sammenhengen mellom fagkunnskap og håndverkstradisjoner. Videre handler det om å forstå og utnytte råvarenes egenskaper og bruksområder i kombinasjon med produksjonsmetoder, hjelpe- og tilsetningsstoffer, ulike håndverktøy, teknikker, maskiner og utstyr.

Kjerneelementet handler også om produktutvikling og opptrening av sensoriske ferdigheter som skal brukes for å kunne vurdere og utvikle kvaliteten på produkter etter gitte kriterier og kundens ønsker.

2) Kvalitet og trygg mat:
• Kjerneelementet kvalitet og trygg mat handler om personlig hygiene, produksjonshygiene og næringsmiddelhygiene. Det handler videre om produksjon av ulike kjøttprodukter for salg og om å følge virksomhetens kvalitetssystem. Kvalitet og trygg mat omfatter også lover og forskrifter som regulerer produksjon og omsetning av matvarer.

3) Bærekraftig produksjon:
• Kjerneelementet bærekraftig produksjon handler om arbeidsflyt, effektivitet, valg av produksjonsmetoder og optimal råvareutnyttelse. Det handler videre om kontinuerlig forbedringsarbeid og om utvikling av arbeidsteknikker og å ta i bruk teknologi og teknikker som grunnlag for produktutvikling. Dessuten handler bærekraftig produksjon om avfallshåndtering, resirkulering og forebygging av utslipp til miljøet.

4) Arbeidsliv og yrkesidentitet:
• Kjerneelementet arbeidsliv og yrkesidentitet handler om kunnskap om pliktene og rettighetene i arbeidslivet og betydningen av trepartssamarbeidet. Videre handler kjerneelementet om å skape et psykososialt og fysisk arbeidsmiljø som fremmer helse, miljø og sikkerhet.

Kjerneelementet handler også om sosial kompetanse og samarbeidsevne, kritisk tenkning og respekt for meningsforskjeller og forståelse av hvordan dette påvirker arbeidsmiljø og produktivitet. Arbeidsliv og yrkesidentitet handler dessuten om virksomhetens mål og historie og tilhørighet i et yrkesfellesskap som fremmer faglig utvikling, likeverd og likestilling.

Gjennomføring:
Opplæringen gjennomføres i digitalt klasserom. Du deltar i undervisningen hjemmefra på din egen pc/tablet. Vi benytter læringsplattformen Acampus hvor lærer legger ut relevant informasjon fra faget, tips og råd, samt en del oppgaver som løses underveis. I kurset vil din arbeidserfaring være viktig for å forstå teorien du skal gjennomgå, og vi ønsker at du deler av din erfaring i undervisningen.

Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av kursperioden, og jobber oss gjennom tidligere gitte eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva som forventes til eksamen.

Finansiering:
Kurset betales i sin helhet av kursdeltaker selv, eller av NAV, arbeidsgiveren din, kommunen eller andre. NB: Om du ikke betaler for kurset selv, må du innhente bekreftelse på at kurset er betalt fra den som betaler. Kurspris inkluderer ikke kursmateriell (bøker og lignende).

Dersom du er medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. En del fagforeninger gir stipend gjennom LOs utdanningsfond. Ta kontakt med din fagforening for å få mer informasjon. Vi vil bekrefte din kursplass til din søknad om stipend. Når kurset har en varighet over 4 måneder er det godkjent for søknad om støtte i Statens lånekasse.

Timeantall:
• Timer med foreleser: 80
• Timer selvstudie: 20
• Totalt: 100

Målgruppe for kurset:
Kurset retter seg mot voksne som ønsker å utdanne seg til pølsemaker med fagbrev

Opptakskrav:
• Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om deltakeren har nærmere 3 - 5 års erfaring fra yrket. Språknivået til deltakeren bør tilsvare B1 (CEFR) eller høyere.

Opptakskrav voksne:
• Voksne som ønsker å melde seg opp til fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Fagopplæringskontoret i fylkeskommunen godkjenner praksis.

Eksamen / sertifisering:
Kurset avsluttes med skriftlig eksamen. All oppmelding til eksamen skal skje til din Fylkeskommune.

Vis flere tilsvarende kurs: