Vi tilbyr nettkurs som brannsikringsmontør passiv brannsikring - grunnkurs. Veien til dokumentert kompetanse. Brannfaglig fellesorganisasjon tilbyr montører innen passiv brannsikring faglig kompetanseheving ved å legge til rette for en personellsertifisering i faget.
Vi tilbyr nettkurs som brannsikringsmontør passiv brannsikring - spesialisering. Veien til dokumentert kompetanse. Brannfaglig fellesorganisasjon tilbyr montører innen passiv brannsikring faglig kompetanseheving ved å legge til rette for en personellsertifisering i faget.
Vi tilbyr HMS-kurs for ledere i bygg- og anleggsbransjen som e-læring. Obligatorisk HMS-opplæring for ledere i henhold til Arbeidsmiljøloven §3-5: Arbeidsgivers plikt til å gjennomgå opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid.
Vi tilbyr koordinatorskolen som går over 2 samlinger. Koordinatorskolen gir en helhetlig forståelse av hva som er nødvendig kunnskap og erfaring for å ivareta koordinatorrollen på en god og hensiktsmessig måte.
Vi tilbyr nettkurs om mineralittpuss - egenskaper og reparasjon. Edelpussen kjent som mineralittpuss, var en svært vanlig sluttbehandling på murbygg i Norge i perioden 1900-1970. Mange private, offentlige, og monumentale bygg har fasader med denne vakre og holdbare pusstypen.
Vi er inne i en tid hvor det skjer mye som får stor betydning for den eksisterende bygningsmasse. Stikkord som klimaendring og klimaavtale, sirkulær økonomi mm. EU besluttet i 2018 at de skal oppgradere 35 millioner bygninger i perioden 2020 – 2030.
Vi tilbyr kurs om praktisk bruk av analyseverktøy for driftssikkerhet og vedlikehold. I dette kurset vil du lære om oppbygging og anvendelse av analytiske verktøy, i tillegg gir vi deg flere praktiske eksempler og erfaringer fra norsk næringsliv og forvaltning.
Vi tilbyr kurs om rådgivningskontraktene NS 8401 - NS 8402. I dette 2-dagers kurset ser vi nærmere på NS 8401 Alminnelige kontraktsbestemmelser for prosjekteringsoppdrag og NS 8402 Alminnelige kontraktsbestemmelser for rådgivningsoppdrag honorert etter medgått tid.
Vi tilbyr temakurs om når pumpe- og tetningssystemet ditt betyr noe som nettbasert undervisning. Målsettingen er å gi deltakerne kunnskap og forståelse av deres pumpe og tetningssystem slik at de kan gjøre nødvendige tiltak for å redusere uventede stopp og kostnader.
Vi tilbyr kurs Temakurs: Bevaringsverdige bygg – Innføring i vernebestemmelser og kulturminneverdier. Kulturminner er verdier for både publikum og eiere, men de kan også være utfordrende å forvalte på en god måte.
Du vil lære viktigheten av å kartlegge en systematisk tilstand på bygg og vil øke din kompetanse og forståelse, samt se nytteverdien i å bruke NS 3424 som verktøy. Dette er trinn 1 av 2 uavhengige 4-timers temakurs.
Kulturminner er verdier for både publikum og eiere, men de kan også være utfordrende å utvikle på en god måte. I dette kurset vil vi formidle hva som skal til for å sikre prosesser i prosjektteamet og mot vernemyndighetene som utløser merverdiene.
Er du praktisk anlagt og har godt handelag kan dette vere faget for deg. Du går 1-2 år på skule før du begynner som lærling i ei bedrift. Du kan i tillegg ta påbygg til generell studiekompetanse før eller etter læretida.
Teknologi- og industrifag er ei yrkesfagleg utdanning. Her kan du mellom anna lære meir om maskinar, produksjonsprosessar, automatisering og programmering av robotar. Etter 2 år i skule kan du søkje om læreplass for å ta fagbrev.
Dersom du er over 25 år og ikkje har fullført vidaregåande utdanning før, kan vi tilby gratis vidaregåande opplæring. Vidaregåande opplæring spesielt tilrettelagt for vaksne på Sogndal vidaregåande skule.
Vi tilbyr nettkurs i branntetting. Branntettingskurs er en viktig opplæring som fokuserer på teknikker og metoder for effektiv branntetting i bygninger og konstruksjoner.
Det er av avgjørende betydning å kunne tilby øyeblikkelig assistanse når noen opplever akutt sykdom eller blir rammet av en ulykke. Rask respons kan bokstavelig talt redde liv.
Kurset gir en introduksjon til HMS-prinsippene for nyansatte. Dette HMS-kurset er rettet spesielt mot bygg og anlegg. I kurset får du en bedre forståelse for sammenhengen mellom HMS-arbeid og SHA-planer.
Nettkurset gir deg også innsikt i kartlegging, risikovurdering, utarbeidelse av plan og tiltak på arbeidsplassen ved montasje av modulbygg, og ser på de ulike sikkerhetsutfordringene knyttet til din bransje. Dette kurset gir essensielt HMS opplæring for de som er involvert i bygg av modulbygg.
Nettbasert kurs i HMS for renholdsoperatører. Dette kurset gir dokumentert opplæring i samsvar med Arbeidstilsynets krav. Arbeidstilsynet krever at arbeidsgivere sørger for at alle ansatte får opplæring og informasjon om sikker håndtering av rengjøringskjemikalier.
Dette er et informasjonskurs/kjennskapskurs om asbest. Kurset er en introduksjon for personer som ønsker å lære mer om asbest og farene knyttet til materialet, og tilfredsstiller kravene til dokumentert kompetanse i forhold til arbeidsmiljølovens paragraf 3-2.
Innføring i HMS er et innføringskurs i HMS-reglene. I nettkurset lærer man om reglene som gjelder for arbeid med systematisk helse, miljø og sikkerhet i norske virksomheter. Nettkurset inneholder også nyttig informasjon om hva man skal gjøre i en nødssituasjon.
FSE for instruert personell tilfredstiller kravene i FSE Forskriften (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg). I denne forskriften stilles det krav til nødvendig opplæring av personell som arbeider og drifter elektriske anlegg.
Nettbasert kurs i sikker bruk og håndering av diisocyanater. Dette kurset gir dokumentert opplæring i samsvar med myndighetenes krav.
Vårt nettbaserte støy på arbeidsplassen?kurs gir dokumentert teoretisk opplæring i henhold til Arbeidstilsynets krav. Støy er et vanlig fenomen i alles liv. Vi utsettes for den hver eneste dag, uten å være klar over hvor skadelig den kan være.
Fra 1. januar 2024 må også alle virksomheter med 5 til 9 ansatte ha et verneombud. Tidligere var kravet minimum 10 ansatte. Tilpass kursplanen i ditt eget tempo. Våre interaktive moduler, praktiske oppgaver og ressursrike materialer vil sikre at du får en grundig forståelse av verneombudets rolle og
Treteknisk tilbyr kurs for fagbrev i trelast- og limtreproduksjonsfaget. Kurset baserer seg på læreplanen og er et eksamensforberedende kurs mot en 5-timers teorieksamen for lærlinger og praksiskandidater.
Treteknisk tilbyr kurs i brannforebyggende arbeid. Kurset passer for brannvernledere, bedriftseiere, ledelse og ansatte ved trebearbeidende industri. Målet med kurset er å øke forståelsen for viktigheten av brannvernarbeid.
Vi avholder kurs i sortering av høvellast på forespørsel. Kurset går normalt over én dag og inkluderer sortering og krav i de nye tekniske spesifikasjonene for panel (SN TS 3183) eller kledning (SN TS 3186).
Vi avholder kurs i sortering av konstruksjonstrevirke på forespørsel. Kurset går normalt over fire dager og legges opp som korte gjennomganger av regelverket med påfølgende praktiske sorteringsøvelser.
Vi tilbyr kurs i Grunnleggende materialkunnskap, prosjektering og bygging i tre. Hvorfor bygge i tre? Hvilket tre er det beste å bruke i utvendig kledning? Hva ligger til grunn for branndimensjonering av fleretasjes trebygg – og hvordan kan man sikre at krav til trinnlyd overholdes ved dekke i tre?
Vi tilbyr kurs i utvikling av Miljødokumentasjon EPD (Environmental Product Declaration) avholdes jevnlig og på forespørsel. Økt fokus på miljø og miljødokumentasjon fra markedet og blant politikere gjør at treindustrien i stadig større grad må dokumentere miljøpåvirkningen til sine produkter.
Vi avholder kurs i skurlastsortering på forespørsel. Kurset kan tilpasses til deltakernes behov ut fra erfaring og bakgrunn.
Dette kurset er rettet mot ingeniører som arbeider med prosjektering og ønsker en introduksjon til Eurokode 5 og dimensjoneringsprinsippene i trekonstruksjoner.
Det finnes omtrent 30 000 treslag i verden, hvorav 3000 - 5000 er egnet for industrielle formål. Man antar at det er omtrent 1000 treslag som handles regelmessig rundt om i verden og omtrent 50 treslag i Europa. Treanatomien er mangfoldig og treslaget er ofte vanskelig å bestemme ved første øyekast.
Treindustriens Tekniske Forening har gjennom vår broderforening i Sverige, STTF, fått tilgang til 20 undervisningsfilmer for trelast-industrien. Filmene er meget relevante for nyrekrutterte og alle i bedriften.
VG1 Bygg og anleggsteknikk på Skogmo er skolen for deg som vil bli tømrer, murer, rørlegger, blikkenslager, betongarbeider, maler, stillasbygger, forskalingssnekker eller andre av de 20 yrkene vi kan rekruttere til.
VG1 Teknikk og industriell produksjon på Skogmo er skolen for deg som vil bli tømrer, murer, rørlegger, blikkenslager, betongarbeider, maler, stillasbygger, forskalingssnekker eller andre av de 20 yrkene vi kan rekruttere til.
Vi tilbyr VG2 Bygg og anleggsteknikk. På VG2 har du mange muligheter. VG2 er bygd opp av tre linjer som innholder en rekke yrker. På oversikten under finner du de forskjellige mulighetene du har, det er bare å klikke på de forskjellig lenkene for å lese mer om de forskjellige yrkene.
Vi tilbyr VG2 Teknikk og industriell produksjon. Du som velger teknikk og industriell produksjon bør ha praktisk sans, godt håndlag og være nøyaktig. Du bør både kunne arbeide selvstendig og samarbeide med andre. Interesse for ny teknologi er også viktig.
Vi tilbyr kurs om fargebruk og krav til kontraster i bygg og uteområder - beregning av luminanskontrast. Vi viser deg hvordan du kan oppnå kravet til kontrast ved bruk av farger og gir eksempler på bruk av gode fargesammensetninger.
Vi tilbyr onlinekurs på Teams om fargebruk og krav til kontraster i bygg og uteområder - beregning av luminanskontrast. Vi viser deg hvordan du kan oppnå kravet til kontrast ved bruk av farger og gir eksempler på bruk av gode fargesammensetninger.
Solibri Anywhere er gratis-versjonen av Solibri, hvor du kan du sammenstille og navigere i IFC-modeller. Du har tilgang til all objekt-informasjon og data fra utførte mengdeuttak og regelsjekker utført i Solibri Office. Du har også mulighet til å kommentere og følge opp pågående saker relatert til m
Solibri Anywhere er gratis versjonen av Solibri, hvor du kan sammenstille og navigere i IFC modeller. Du har tilgang til all objekt-informasjon og data fra utførte mengdeuttak og regelsjekker utført i Solibri Office. Du kan også kommentere og følge opp pågående saker relatert til modellen.
Vi tilbyr kurs i Solibri Site. Målsettingen er å oppnå grunnleggende ferdigheter i å navigere, kommunisere, og gjøre mengdeuttak fra BIM-modeller i IFC-formatet med bruk av Solibri Site.
Vi tilbyr nettkurs i Solibri Site. Målsettingen er å oppnå grunnleggende ferdigheter i å navigere, kommunisere, og gjøre mengdeuttak fra BIM-modeller i IFC-formatet med bruk av Solibri Site.