En male helg med Geir Yttervik



Kursarrangør: Bærum Malerklubb
Sted: ‘Pynten’
          Akershus, Bærum / Sandvika
Kursadresse: J. A. Lippestads vei 4, 1336 Sandvika (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Lørdag og søndag kl 10:00 - 15:00
Varighet: 1 helg
Pris: 1.300

Vi tilbyr en male helg med Geir Yttervik. Forskjellige maleteknikker i akryl, og ulike tilnærmelser til maleriet. Ikke medlem i Bærum malerklubb enda? Dette kurset kan du delta på uten å være medlem.

Innhold:
Det er alltid spennende å se hvordan et motiv kan forandre uttrykk gjennom å forandre på teknikken, eller fargebruken. Lørdagen tenkte jeg teste ut forskjellige måter å begynne et maleri på, teste forskjellige maleteknikker i akryl. Det blir individuell veiledning begge dagene, og gjennomganger i plenum. Det er alltid mange muligheter som blir lite utnyttet i maleriet. Det er fint å fokusere i perioder på prosessen. Det er vanskeligere å avslutte enn å begynne. Tenker man for mye på det ferdige resultatet blir leken fort borte. Når jeg begynner bestemmes innholdet underveis, jeg leker meg med farger, strøk, og leter etter noe som fører meg videre. Jeg tenkte at det kan være spennende å bruke søndagen til å male videre med det dere startet med på lørdag. Bruke erfaringene fra lørdagen til å finne et personlig uttrykk. Innenfor wabisabi-estetikken er feil og det uperfekte viktigere enn det perfekte. Det er gjennom feilene vi får fram det personlige uttrykket. Og er det ikke med det særegne uttrykket vi kommuniserer best med og får mest oppmerksomhet for?

Ta med bilder som kan være utgangspunkt. Det er spennende å se på forenkling og abstraksjon. Finne fram et personlige motiv. Et sted dere kjenner godt, og gjerne også mennesker i situasjoner vi kan kjenne oss igjen i. Det er mye spennende som kan brukes som malerunderlag, f. eks gamle bilder som aldri ble ferdig. Pluss lerret, malerplater, eller akrylpapir. Pensler- Grisebustpensler og syntetiske pensler. Rund, og flat bust, og i flere størrelser. F.eks. 5,12 og 16, og minst 3 stykker. Fordriverpensler. Kan brukes til grunning, undermaling, og til maling tidlig i prosessen.

Kursholder:
Geir Yttervik maler bilder som viderefører den episke billedtradisjon fra renessansen, barokken, inn i vår tid. Han er påvirket av Edvard Munch, og det narrative billedspråket i tysk og amerikansk moderne maleri. Han inkluderer, eller bruker egne historier, minner, og erfaringer som utgangspunkt. Bildene blir derfor terapeutiske, men han ønsker ikke å gjøre maleriene private, men personlige. Han gikk ut fra Kunstakademiet i 1982, og hatt mange utstillinger i Norge og Sverige. Jeg har blitt innkjøpt av museer, private samlinger både i Norge og Sverige.

Kursmateriell:
• Det er mye spennende som kan brukes som malerunderlag, f. eks gamle bilder som aldri ble ferdig.
• Pluss lerret, malerplater, eller akrylpapir.
• Pensler
• Grisebustpensler og syntetiske pensler.
• Rund, og flat bust, og i flere størrelser. F.eks. 5,12 og 16, og minst 3 stykker • Fordriverpensler. Kan brukes til grunning, undermaling, og til maling tidlig i prosessen.

Forslag til maling og farger:
• Gode studiefarger, eller kunstnerkvalitet. Ara, Lascaux, Golden, er veldig bra.
• Phthaloblå, Kobolt-blå, Ultramarinblå, Indigoblå, Prøyserblå.
• Dere trenger ikke alle, men vil anbefale at dere tar med minst tre av dem.
• Crimson Lake, eller Alizarin Crimson, og Cadmiumrød
• Citrongul, og Cadmiumgul
• Av jordfarger er det gul oker, brent sienna, rå umbra som er standard.
• I tillegg trenger dere Titanhvitt, eller Zinkhvitt. (Zinkvit er mindre dekkende en Titanhvit)
• Svart, og Paynes grey,
• Palettkniver, maskeringsteip, beholdere til vann. Blomsterspray, som jeg bruker til å holde malingen fuktig med.

Påmelding:
Påmeldingen til kurs i Bærum malerklubb er bindende fra det tidspunktet du melder deg på. Du mottar en elektronisk kvittering. Faktura for medlemskontingent sendes ut separat. Vilkår for påmelding og avbestilling.

Hvis du ikke er medlem og kun ønsker å delta på et av våre helgekurs, kan vi tilby deg et prøvemedlemskap. Det vil si at du ikke trenger å bestemme deg for om du ønsker å bli medlem før etter kurset. For å delta på andre aktiviteter i Bærum Malerklubb må du være medlem og betale en årlig medlemskontingent. Les mer om hva vi kan tilby våre medlemmer.