Emosjonelt arbeid, selvivaretakelse og sykefravær - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: På bestilling
Varighet: 1 dag
Pris: Avtales

Vi tilbyr fagdag om emosjonelt arbeid, selvivaretakelse og sykefravær som webinar. Ansatte som kontakt med vanskelige mellommenneskelige situasjoner, må ofte bruke egne følelser for å skape en stemning som gir fornøyde brukere og klienter.

Litt om webinaret:
Denne type arbeid stiller krav om smil, høflighet, engasjement og empati, uavhengig av den ansattes dagsform og humør. Hvordan påvirker dette arbeidsmiljøet og hvilke positive og negative effekter har det på den oss som fagpersoner?

kursinnhold:
Undervisning og veiledning blir tilpasset den enkelte arbeidsplass med oppdatert statistikk, forskning og eksempler. Det legges opp til en interaktiv forelesning og veiledning hvor det settes av tid til gruppediskusjoner underveis og gjennomgang i plenum. Er det spesielle problemstillinger man ønsker skal inkluderes, så kan de sendes inn i forkant.

Når følelser er en del av arbeidshverdagen: hva kjennetegner relasjonelle yrker? Hva er emosjonelt arbeid? Hvordan påvirker emosjonelt arbeid arbeidstaker (på god og vondt). En innføring i begrepet emosjonell dissonans. I denne delen inkluderes noe stressteori for å forklare sammenheng mellom emosjonelle belastninger på jobb og utbrenthet.

Forebygge utbrenthet og sykefravær i relasjonelle yrker: Hvordan kan man best organisere en arbeidshverdag hvor direkte kontakt med mennesker, deres behov og følelser er en iboende del av arbeidsdagen? I denne økten får man tips til hvordan man kan jobbe med problemstillingen på egen arbeidsplass.

Kursholder: Anne-Marthe Rustad Indregard

Anne-Marthe Indregard er sykepleier og forsker. Hun har forsket på sammenhengen mellom arbeidsmiljøforhold, helse og sykefravær. Hun er særlig opptatt av det emosjonelle arbeidet som utføres av arbeidstakere i relasjonelle yrker.

Priseksempler:
• Internkurs på arbeidsplassen: kr 18.000,- (reise tilkommer)
• Digitalt kurs via Zoom: fra kr 18.000,-
• Digitale kursoppsett fra studio: fra kr 30.000,- for organisasjoner med inntil 100 deltakere (i tillegg kommer kr 12,- pr. streaminglink).

PS! Kurset vil være tilgjengelig på video i 2 uker etter gjennomføringen for deltakerne i organisasjonen.

Målgruppe for kurset:
En fagdag for alle som har bruker, pasient, klient eller elevkontakt