Eiendomsutvikling - fra planlegging til ferdigstillelse



Kursarrangør: JUC
Sted: JUC
          Oslo, sentrum
Kursadresse: Rosenkrantz’ gate 22, 0160 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: 6.995

Vi tilbyr kurs i eiendomsutvikling - fra planlegging til ferdigstillelse. En helhetlig fremstilling av prosessene og rammeverket for eiendomsutvikling. Eiendomsutvikling er en kompleks prosess som kan være utfordrende og risikofylt.

Bakgrunn
Det krever en grundig forståelse av ulike temaer og problemstillinger, samt en solid planlegging og gjennomføring. For å sikre en vellykket eiendomsutvikling fra råtomt til ferdig bygg, er det viktig å følge et godt rammeverk som tar hensyn til alle relevante faktorer og risikoer.

I idefasen av et utviklingsprosjekt er det viktig å vurdere eiendommens potensial og gjøre en grundig analyse av arealplaner og servitutter. Det er også nødvendig å vurdere tingsrettslig struktur, inkludert fradeling, seksjonering og anleggseiendom, og å forstå reguleringsprosessen, rekkefølgekrav og utbyggingsavtaler. Videre er det viktig å sikre nødvendige rettigheter på fremmed grunn og å forstå byggtekniske krav og sentrale begreper.

I ferdigstilingsfasen av eiendomsutviklingen er det sentralt å sikre tillatelser i byggesaken, fra rammetillatelse til ferdigattest. Det er også viktig å håndtere forholdet til naboer og å være oppmerksom på mulige klager og refusjonsmuligheter og -begrensninger. Det er også nødvendig å være oppmerksom på utviklingstrender og å unngå negative overraskelser og tvister.

Både privatrettslige og offentligrettslige forhold må behandles grundig gjennom hele prosessen, og det er viktig å ha god kjennskap til gjeldende regelverk, rettsavgjørelser og praksis. Det kan også være nødvendig å samarbeide med grunneiere, utbyggere og andre aktører for å sikre en vellykket eiendomsutvikling.

Innhold
Formiddag gir en grundig innføring av tilrettelegging for eiendomsutvikling hvor aktuelle temaer og utfordringer som bør håndteres i idè-/ og planleggingsfasene gjennomgås og diskuteres, slik som mulighetsstudier, organisering av eiendom, grunneiersamarbeid, krav til infrastruktur, utarbeidelse av reguleringsplan, miljøkrav/bærekraft og planprosessen. Kurset passer for alle som arbeider med eiendomsutvikling, både aktører i eiendomsbransjen og i offentlig sektor.

Ettermiddag gir en grundig innføring i gjennomførings-/ferdigstilingsfasen i eiendomsutviklingsprosjekter og tar for seg sentrale temaer og utfordringer som bør håndteres i disse fasene slik som organisering av prosjektet, mva-håndtering, forhandlinger om utbyggingsavtale, refusjon, privat/offentlig samarbeid, krav til tiltak/entreprisen, byggesaksbehandling og overlevering til sluttbruker. Kurset passer for alle som arbeider med eiendomsutvikling, både aktører i eiendomsbransjen og i offentlig sektor.

Målgruppe
Alle som arbeider med eiendomsutvikling, enten som utvikler eller i offentlig forvaltning. Kurset passer for både jurister og ikke-jurister, og gir god oversikt og verdifull innsikt i de ulike prosessene knyttet til eiendomsutvikling.

Materiale
Du får adgang til kurspresentasjonen og annet relevant materiale gjennom JUCs online materialeportal.

Kursbevis vil i etterkant av kurset bli utstedt til deltakerne til bruk for dokumentasjon av etterutdanning