Ecstatic Dance (16år+)



Kursarrangør: RAW Dance Studio
Sted: RAW Dancestudio AS
          Sør-Trøndelag, Trondheim
Kursadresse: Olav Tryggvassons gate 39, 7011 Trondheim (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Torsdag 22. august 2024 kl. 18:00 - 20:00 Fredag 20. september 2024 kl. 19:00 - 21:00 Lørdag 28. september 2024 kl. 18:00 - 20:00
Pris: 250
Neste kurs: 20.09.2024 | Vis alle kursdatoer

Bli med DJ Hi-Lo og dansekunstneren Anna Thu Schmidt til Ecstatic Dance på RAW Dance Studio – en reise i spontan bevegelse som lar deg utforske og uttrykke din egen dans og være ditt sanne jeg!

?? Slipp deg løs og frigjør kropp og sinn! ??
Bli med DJ Hi-Lo og dansekunstneren Anna Thu Schmidt til Ecstatic Dance på RAW Dance Studio – en reise i spontan bevegelse som lar deg utforske og uttrykke din egen dans og være ditt sanne jeg!

Du vil bli ledet varsomt inn i dansen hvor du kan utforske alt fra ro til ekstatiske bevegelser i et trygt miljø, enten alene eller i samspill med andre. Vend sansene innover i deg selv og la musikken spilt av DJ Hi-Lo inspirere dine frie bevegelser. Vi begynner og avslutter hver økt med en guidet meditasjon og en felles refleksjonsrunde. Ecstatic Dance er et bevisst dansearrangement for alle fra og med 16 år og er alkohol- og rusfritt.

Etter den to timer lange økten er det tid og rom for avslapning, kroppsarbeid, samt en koselig hangout med en kopp te etter dansen. Denne hyggelige tiden varer frem til klokken 21:00.

?? Om vertene ??
Anna Thu Schmidt er en dansekunstner som brenner for tverrfaglige prosjekter, stedsspesifikke forestillinger og integrert dans, nå basert i Trondheim etter å ha bodd i Tyskland, Nederland og Indonesia. Hun leder ImproDans Trondheim og Samtidsdans for Voksne, tilbyr workshops i kontaktimprovisasjon og driver PRAXIS Trondheim for kunstneriske bevegelsespraksiser.

Tomas 'Hi-Lo' Vikeland er hjertet bak RAW Dance Studio i Trondheim, hvor han forener rytme og bevegelse for å bygge fellesskap. Han praktiserer regelmessig dans, yoga og meditasjon, og er også en DJ kjent for sine livlige sett på private fester og lokale arrangementer, og fremmer musikk og dans som kraftfulle verktøy for helbredelse.

?? Hva er Ecstatic Dance? ??
Ecstatic Dance er en unik form for dansebevegelse som har vokst i popularitet verden over. Denne danseformen er fri for strukturerte trinn og fokuserer i stedet på spontan bevegelse og selvutfoldelse. Deltakerne oppfordres til å danse fritt til variert musikk som ofte inkluderer alt fra elektronisk dansemusikk til verdensmusikk og ambient toner. Det spesielle med Ecstatic Dance er at det er en mobilfri, rusfri og samtalefri sone, noe som betyr at deltakerne forventes å unngå å snakke under dansen. Dette skaper et miljø der folk kan dykke dypere inn i sin egen bevegelse og opplevelse uten ytre distraksjoner.

Ecstatic Dance begynner vanligvis med en åpningsseremoni som hjelper deltakerne å sentrere seg og mentalt forberede seg på dansen. Deretter følger en DJ-drevet dansesession som varer i noen timer, hvor folk kan bevege seg som de føler for på dansegulvet. Sesjonen avsluttes ofte med en nedkjøling og en lukkingsseremoni, hvor det kan inkluderes aktiviteter som meditasjon eller gruppesirkler.

Konseptet bak Ecstatic Dance er å tilby en trygg og støttende arena hvor individer kan utforske og uttrykke seg selv gjennom kroppen, uten frykt for dømming eller behov for å tilpasse seg sosiale normer. Dette har gjort Ecstatic Dance til et populært valg ikke bare for danseentusiaster, men også for de som søker personlig vekst og spirituell tilknytning.

Vis flere tilsvarende kurs: