Digitalt sykurs – sy og reparere barneklær med Veronika Glitsch



Kursarrangør: Tekstuniverset
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Kl. 9-17
Varighet: 2 dager
Pris: 3200
Neste kurs: 28.09.2024 | Vis alle kursdatoer

Det er to uker mellom kursdagene slik at du kan jobbe på egenhånd og samle opp spørsmål og ting du trenger hjelp til mellom de to kursdagene. Kurset gjennomføres på Zoom (Du får tilsendt møtelink på e-post).

DETTE KAN DU GJØRE PÅ KURSET::
Tema for kurset er søm og reparasjon av barne- og babyklær, men om du heller vil sy til deg selv eller en annen voksen er du også velkommen til det. Du kan sy med symønster av metervare eller bruke brukte klær som materialer. Du kan få hjelp til å lappe og reparere klær, for eksempel lappe hull på knærne i bukser, eller skifte glidelås i parkdresser. Du kan bruke vanlig symaskin, eller få hjelp til å komme i gang med å sy jerseyklær på overlockmaskinen.

Digitalt sykurs foregår ganske likt som fysiske sykurs bare at kurslokalet vårt er på Zoom. Jeg følger med på hva dere jobber med hele tiden og gir dere hjelp og råd underveis. Kurset veksler mellom felles input hvor jeg forklarer og underviser alle og at jeg hjelper individuelt, men alle som vil kan følge med. Det er også lurt å sørge for at du både kan jobbe med symønsteret, klippe i stoff og sy på symaskin + stryke/presse sømmonnene på samme sted og synlig gjennom datamaskinens kamera. På den måten kan du få mest ut av kurset fordi jeg kan gi deg innspill underveis i hele arbeidsprosessen.

MÅL FOR KURSET:::
Lære hele prosessen fra måltaking, valg av riktig størrelse på symønsteret, måltilpassing og justéring av mønsterdelene, tilpasning til kropp og egne designønsker, klipping, evt. innprøving på kropp og sømteknikken som trengs frem til ferdig klesplagg. Reparasjon og omsømsteknikker, skifte glidelås, tilpasse ferdigsydde klær ved behov for endringer i passform eller størrelse.
Kurset er et grunnkurs innen søm og reparasjon av klær og tilpasses etter kursdeltakernes nivå. Hvis du er erfaren på søm av klær hjelper jeg deg videre fra det nivået du er på.

UTSTYRSLISTE TIL KURSET:::
For deg som vil sy etter mønster: Et symønster som du vil tilpasse og sy etter. Vær oppmerksom på om symønsteret er tegnet for faste vevde stoffer uten stretchfibre i materialet eller for strikkede jerseystoffer etc. Velg passende stoff til symønsteret. Ufórede plagg er enklere å sy enn fórede plagg. Dess flere detaljer det er på plagget, dess vanskeligere. Spør gjerne lærer Veronika Svensson Glitsch om råd når du skal velge mønster hvis du er usikker på vanskelighetsgraden for deg.
Stoff du vil sy plagget av. Det kan være lurt å ha tilgjengelig litt forskjellig slik at du ikke må låse deg på forhånd for hva du skal bruke. Du trenger fórstoff hvis du ønsker å fóre plagget ditt og vliselin (til forsterkninger av belegg, linninger osv. ikke lerretsvliselin). Det er viktig at du har vasket alle stoffene du skal bruke før du kommer til kurset. På den måten er du sikker på at stoffene er ferdig krympet og at de ikke smitter av i fargen, og du vil se hvordan stoffet arter seg uten appreturen i.
Sytråd, glidelås, knapper eller annet du trenger til plagget
Målebånd (mykt, ikke sånn hardt som det er vanskelig å bøye rundt kroppen)
Rull med mønsterpapir (svakt gjennomsiktig slik at man kan se et annet mønster under, NB! ikke med rutenett på og ikke de som minner om stoff )
Teip (kontorteip som man kan skrive på med blyant)
Papirsaks
Spiss blyant (husk spisser, eller tynn trykkblyant)
Linjaler: linjal ca. 30 cm, skredderlinjal, eller rett vinkel og en veldig lang vanlig linjal
Store muttere, ca. 6 stykker som det er fint å bruke som vekter når to lag mønster ikke skal flytte seg rundt på bordet mens du tegner
Perm med plastlommer er lurt å ha til oppbevaring av mønsterdelene
Sømmometer (gjerne i sølvfarget metall som har ulike hakk for de ulike målene, brukes til å sette av sømmonnet på stoffet)
Skredderkritt (gjerne i pulverform med rissehjul på beholderen)

FOR ALLE OG DEG SOM VIL REPARERE::
Knappenåler
Sprettekniv
Stoffsaks
Symaskin med tilbehør og manual, overlockmaskin hvis du har.
Symaskinnåler, ta med flere forskjellige tykkelser. (Symaskinnåler er forbruksvare og det lønner seg å bytte nål ofte)
Det du vil reparere og evt. stoff og sytilbehør til reparasjonenen, for eksempel glidelås og vliselin til forsterkninger under hull, sytråd etc.

Ved spørsmål om kursinnholdet: mail(a)veronikaglitsch.no eller ring Veronika på 62590760
For å se arbeidet til Veronika: www.veronikaglitsch.no eller (a)veronikaglitsch på Instagram/Veronika Glitsch på Facebook.

OM KURSHOLDER::
Veronika Glitsch er klesdesigner, re-designer & skredder og har doktorgrad i bærekraftig klesproduksjon. Hun underviser på ‘Design, Redesign og Søm av klær' ved Universitetet i sørøst Norge og holder kurs på Raulandsakademiet. Veronika syr, reparerer og syr om klær og bunader for kunder, skriver sybøker og designer strikkeoppskrifter.

Vis flere tilsvarende kurs: