Chakra, esoterisk yoga - fordypelseskurs



Sted: Yogaskolen i Bergen
          Hordaland, Bergen
Kursadresse: Strandgaten 201, 5004 Bergen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Mandager Kl. 18:30 - 20:15
Varighet: 2 semestre
Pris: 6.000

Chakra-kurset har vært et populært fordypelseskurs i yoga og meditasjon hos Yogaskolen i Bergen i mange år. Kurset er for deg som har lyst til å bruke ett år til å gjøre noe godt for deg selv.

Innhold:
Over 24 ganger, en gang i uken – og gjennom hele kurset – deltar du i en prosess som renser kropp og sinn. Energien vil etterhvert strømme mer fritt, oppmerksomheten og handlekraften skjerpes og stillheten rotfeste seg som en indre realitet.

1) Oppvarming:
De første fire gangene på kurset vil vi spesielt arbeide med grunnleggende yoga­øvelser, pusteteknikker, dybdeavspenning og de første trinnene av meditasjonen Antar mauna (Indre stillhet).

2) Chakra og energistrømmer:
De neste 14 gangene legger vi spesielt vekt på arbeidet med de enkelte chakraene i tur og orden. I tillegg vil vi også arbeide med integrerte chakra-teknikker som Chakra vajrohan (Chakra-sang), og liten Ajapa japa (Energiens kilde).

3) Ajapa japa:
De siste 6 gangene og på helgekurset vil vi fortsette arbeidet med chakraene, men i tillegg lære en av de mest spennende meditasjonene som finnes. Ajapa japa er en integrert chakra-meditasjon i ni trinn. De siste trinn i Antar mauna (Indre stillhet) innlæres.

Hjemmearbeid:
Størst utbytte av kurset får du, om du setter av 1/2-1 time daglig for å arbeide med kursets metoder. Boken Chakra – esoterisk yoga av Bjarke Jørgensen er læreboken til kurset. Du får den gratis som en del av kurset. Så lang tid du går på kurset har du også tilgang til online videoutgaven av chakrakurset. Den består av 16 leksjoner á ca 2 timer. På den måten er det lett å ta igjen timer du har mistet og det blir lettere å praktisere teknikkene hjemme.

Målgruppe for kurset:
Chakra kurset er åpent for alle, men vi anbefaler sterkt at du har tatt et grunnkurs og et fortsetterkurs først slik at du vet mer om hva du går til og er innstilt på å gå i dybden i arbeidet med deg selv.