Byggdrifterens bestillerkompetanse



Kursarrangør: Senter for Eiendomsfag
Sted: Senter for Eiendomsfag
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Lille Grensen 7, 0159 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 09:00 - 16:00
Varighet: 2 dager
Pris: 14.500

Du vil bli kjent med hvordan kunnskap om Life Cycle Costing (LCC) energisparekontrakter, strategiske innkjøp, tekniske analyser og tiltak, sourcingmodeller, Service Level Agreements (SLA), heldigitale eiendomstjenester og entreprisekontrakter utgjør fundamentet i en byggdrifters bestillerkompetanse.

Modul:
Byggdrifterens bestillerkompetanse, inngår også som en individuell modul i bransjestudiet i drift av bygg og eiendom. Dette gjør det mulig å bygge på med ytterligere moduler for senere å kvalifisere deg for Bransjesertifikat i drift av bygg og eiendom.

Program:
Følgende tematikk vil bli gjennomgått i løpet av undervisningsdagene:

Modul 1 - Life Cycle Costing:
• LCC gir innsikt i de totale kostnadene ved en eiendom gjennom hele dens livssyklus. For en byggdrifter er denne kunnskapen kritisk for å vurdere investeringer og driftsbeslutninger, slik at man kan maksimere verdien og minimere kostnadene over tid.

Modul 2 - Energisparekontrakter:
• Kontrakter om energiprestasjon gir byggdriftere mulighet til å redusere energikostnader uten å gjøre store investeringer. Gjennom avtaler med leverandører, hvor energisparende tiltak finansieres av de innsparinger som tiltakene genererer, kan man sikre energieffektiv drift og redusere driftskostnader over tid.

Modul 3 - Strategisk innkjøpsmakt:
• Å forstå strategiske innkjøp betyr å kunne forhandle gunstige avtaler som sikrer at man får kvalitetsprodukter og tjenester til best mulig pris. Dette innebærer også å velge leverandører som kan levere verdi over tid, ikke bare i form av pris, men også i kvalitet, holdbarhet og bærekraft.

Modul 4 - Tekniske analyser og tiltak:
• Dyktighet i tekniske analyser gjør det mulig for byggdriftere å identifisere nødvendige tiltak for å forbedre bygningens ytelse. Dette kan inkludere vurdering av systemers effektivitet, identifisering av feil, og implementering av korrigerende tiltak for å optimalisere driften.

Modul 5 - Sourcingmodeller:
• Kunnskap om ulike sourcingmodeller - som insourcing, outsourcing eller hybridløsninger - gir byggdriftere fleksibilitet i hvordan tjenester leveres. Dette gjør det mulig å tilpasse leveransen av tjenester til organisasjonens spesifikke behov, samtidig som man optimaliserer kostnader og kvalitet.

Modul 6 - Service Level Agreements:
• SLAer er verktøy for å sikre at tjenesteleverandører oppfyller avtalte standarder. Ved å definere klare ytelseskriterier og oppfølgingsmekanismer, kan en byggdrifter sikre at tjenester leveres i henhold til ønsket kvalitet og innenfor avtalte rammer, noe som gir forutsigbarhet og kontroll.

Modul 7 - Heldigitale eiendomstjenester:
• Digitalisering muliggjør en mer effektiv og nøyaktig drift av eiendommer. Ved å bruke digitale verktøy kan man automatisere prosesser, samle inn og analysere data i sanntid, og dermed ta mer informerte beslutninger. Dette gir en mer responsiv drift og bedre evne til å tilpasse seg endringer.

Modul 8 - Entreprisekontrakter:
• Forståelse av entreprisekontrakter gjør byggdriftere i stand til å håndtere bygg- og vedlikeholdsprosjekter med større sikkerhet. Dette inkluderer å sikre at kontrakter er klare og balanserte, og at de dekker alle nødvendige aspekter som tidsplaner, kostnader, kvalitetskrav og risiko.

Fleksibel gjennomføring:
Du kan velge å følge undervisningen på tre måter, for å gi deg valgfrihet om hvordan, hvor og når du best vil organisere ditt kompetanseløft:
• Fysisk deltakelse i vårt undervisningssenter i Oslo eller Stavanger
• Digital deltakelse via live streaming
• Tilgang til redigert opptak (e-billett) i etterkant av undervisningen

Påmelding og vilkår:
Undervisningsmodulene i bransjestudiet kan bestilles samlet eller separat, og gjennomføres i den rekkefølge og takt som passer ditt karriereløp best. Ved ønske om en kombinasjon av fysisk og digital deltakelse for samlet påmelding til alle moduler, velges fysisk oppmøte i påmeldingsskjemaet. Fordelsprogramkunder samt deltakere i senterets nettverksgrupper får 10% rabatt. Merverdiavgift tilkommer deltakeravgiften.

Fordelsprogram:
For eiendomsorganisasjoner som ønsker å benytte seg regelmessig av våre etterutdanningstilbud har vi etablert et eget fordelsprogram, som gir større besparelser for virksomheten. Fordelsprogrammet bidrar til at vi kan opprettholde vår undervisningsplattform som en reklamefri arena for formidling av beste praksis innen eiendomsfagene.

Begrepsavklaring:
Bransjesertifikat:
• Definert kompetanseløp bestående av flere undervisningsmoduler. Godkjent kompetansetest for samtlige moduler i et bransjestudie kvalifiserer til Bransjesertifikat.

Kompetansebevis:
• Kompetansebevis oppnås ved godkjent kompetansetest for individuelle moduler i et bransjestudie.

Modul:
• En modul er en individuell del av et bransjestudie som dekker undervisning innen spesifikke temaer knyttet til et fagområde. Kalles også enkeltmodul og undervisningsmodul.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker kurs om byggdrifterens bestillerkompetanse

Antall deltagere:
• Hver gjennomføring har kapasitet á inntil 35 deltakere pr lokasjon, for å sikre kvalitet i kunnskaps- og erfaringsoverføringen samt for å etablere en ønsket delingskultur. Videre kan hver organisasjon delta med inntil fem personer pr samling. Ta gjerne kontakt ved ønske om bedriftsintern gjennomføring.

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer lunsj, med mindre annet er angitt. Denne serveres i våre lokaler, og blir levert av et anerkjent cateringbyrå.

Vis flere tilsvarende kurs: