Bedriftstilpasset brannsikkerhetskurs



Kursarrangør: Brannvernforeningen
Sted: Hele landet, Vi kommer til din bedrift
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Pris: Avtales

Det kan være vanskelig å vurdere hva din arbeidsplass trenger for å ivareta brannsikkerheten. Bedriftstilpassede kurs er spesielt utviklet for deres behov, og gjennomføres hos dere. Ved å arrangere et kurs i kjente omgivelser vil du få ansatte som kjenner brannsikkerheten i bygget godt og er øvet

Kursinnhold:
Hvordan er brannvernorganisasjonen i din bedrift? Vår erfaring er at det er mange ansatte som ikke kjenner til rutinene og instruksene som finnes på arbeidsplassen sin. Brannvernforeningen tilbyr din virksomhet å få på plass et system som er tilpasset dere. Her har vi god erfaring med å utarbeide tiltakskort som gjør at man får et system som fungerer i din bedrift til enhver tid, uavhengig av hvem som er på jobb når hendelsen skjer.

Spillbord:
I en spillbordøvelse presenteres en hendelse og vi kjører en evakuering gjennom samtale og diskusjon. Hjelpemiddelet er rømningsplan i stor størrelse, og deltakerne spiller ut øvelsen rundt et bord etter instrukser fra instruktøren. Spillbordøvelsen innledes med en teoretisk innføring i brannvern slik at deltakerne får den grunnleggende forståelsen av hva brannvern innebærer. Vi leser også igjennom branninstruksen sammen med deltakerne i øvelsen. På denne måten kan vi - når vi evaluerer i etterkant - enkelt se om branninstruksen faktisk fungerer i praksis eller om den bør revideres. Spillbord inkludert en innledende brannvernøkt varer rundt 1,5 time med 8-12 deltakere.

Evakueringsøvelse:
Dette er nok den mest tradisjonelle av alle brannøvelser. Begynner det å brenne i det bygget man befinner seg i, er det vesentlig å komme seg i trygghet. Fordi dette er den mest vanlige øvelsesformen man har, er det viktig å variere denne. Våre instruktører hjelper deg å øve på den risikoen som er hos dere. Etter en evakueringsøvelse skal du ha økt forståelse for din oppførsel under rømning, samt andre faktorer som påvirker evakueringen.

Slokkeøvelse:
Under den praktiske slokkeøvelsen får deltagerne opplæring i hvilke håndslokkeapperat som fungerer på forskjellige type branner. Her vil deltagerne blir kjent med hvordan et håndslokkeapparat fungerer i trygge omgivelser sammen med en demonstrasjon utført av instruktør.

Målgruppe for kurset:
Bedrifter

Vis flere tilsvarende kurs: