Bærekraftsmåling av bygninger og eiendeler med CSRD One! 22.08.24



Kursarrangør: CSRD One AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Torsdag 22.08.2024 Kl. 09:00 - 12:00
Varighet: 3 timer
Pris: 3200
Neste kurs: 22.08.2024 | Vis alle kursdatoer

Bygninger står for 40% av EUs energiforbruk og 36% av EUs klimagassutslipp. Det omarbeidede bygningsdirektivet vil bidra til å sikre byggenæringens bidrag til EUs mål om karbonnøytralitet, energieffektivitet og fornybar energi, og dermed varig forbedre Europas energisikkerhet og energiuavhengighet.

Bygg- og eiendomsbransjen står ovenfor store utfordringer. Vi må bruke mindre energi, vi må bruke mindre ressurser, og vi må senke klimagassutslipp. Samtidig må vi stålsette oss for å håndtere på både fysisk- og overgangsrisiko. CSRD One AS bidrar i arbeidet med å løse disse utfordringene, ved bærekraftsmåling av bygninger og legge til rette for kompetanseheving.

Ved å utføre en bærekraftsmåling av bygninger dannes et totalbilde over hvordan bygget presterer i tråd med nasjonale og internasjonale krav og retningslinjer. Resultatet fra målingen gir et kunnskapsgrunnlag for mer effektiv drift.

For industrien vil det nye direktivet være et viktig signal som gir rettssikkerhet, juridisk klarhet, positive markedsutsikter og forutsigbarhet, noe som vil utløse investeringer i ny og grønnere produksjonskapasitet og skape nye arbeidsplasser.

Det nye direktivet setter også krav om beregning av klimagassutslipp for nye bygninger i et livsløpsperspektiv. Det skal beregnes for en referanseperiode på 50 år og klimagassutslipp (GWP) skal utrykkes ved CO2-ekvivalent utslipp per kvadratmeter og år. Datautvalg, driftsscenarier og beregninger skal utføres i samsvar med EN 15978. Standard Norge har utgitt NS 3720 spesielt for klimagassberegninger som er basert på EN 15978. Kravet i EPBD er at klimagassberegningen dekker alle stadier av bygningens livsløp og er basert på data fra miljøvaredeklarasjoner, dvs. EPDer etter NS-EN 15804.

Kravet i nytt EPBD er at klimagassberegningene skal omfatte alle bygningsrelaterte produkter, prosesser og tjenester som benyttes i løpet av bygningens livsløp.

CSRD One bistår med å utarbeide bærekraftsmåling på enkeltbygninger, samt utarbeider en konsolidert rapport for alle enkeltbygg, slik at eiendomsselskap/besittere kan rapportere på bredest mulig grunnlag.

Dette ser vi nærmere på i webinaret:

Del 1: Introduksjon til bærekraftsmåling av bygninger og eiendeler

- ESG og klimaregnskap – hvorfor bærekraft er avgjørende for byggindustrien
- Gjeldende direktiv fra EU – introduksjon til bygningsenergidirektivet EPBD
- Hvordan komme i gang med bærekraftsmålingene på bygninger og eiendeler
- Konkrete eksempler av bærekraftsmålinger på bygg

Del 2: Demonstrasjon av CSRD One sin dataplatform for bærekraftsmåling av bygninger

- Datainnsamling
- Arbeidsfordeling mellom kunde og CSRD One
- Prosessering av data
- Kontroll og godkjenning

Del 3: Strategisk bruk av sluttrapporten

- Målsetting mot 2030/2050: CSRD One sine forslag og betydningen av å sette strategiske mål etter gjennomførte målinger
- Energioptimalisering/energieffektivisering - CSRD One som kompetanserådgiver
- Hvordan bruke rapportene smart

Webinaret passer for ledere og nøkkelpersoner i byggenæringen, eiendomsbesittere, økonomiansvarlig, daglig leder, styremedlemmer og håndverkere.

Vis flere tilsvarende kurs: