Bærekraftsarbeid i virksomheter fullfinansiert - nettkurs



Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning (30 studiepoeng)
Undervisningstid: Oppstart høst
Varighet: 1 år deltid
Pris: 21 900 kr pr semester

Vi tilbyr fullfinansiert nettstudie om bærekraftsarbeid i virksomheter. Ønsker du en innføring i bærekraft, og hvordan du kan utvikle og implementere bærekraftsarbeid i virksomheter? Da er dette studiet for deg.

Innhold:
De fleste virksomheter og foreninger ser i dag nødvendigheten av å implementere bærekraftstrategier for å sikre fremtidig vekst, utvikling og lønnsomhet. Samtidig stilles det økte krav i offentlig sektor om å inkludere bærekraft i strategier og styringsdokumenter. Fremover vil det derfor være et økende behov for medarbeidere med kompetanse innen bærekraftsarbeid, både i privat og offentlig sektor. Bærekraftsarbeid i virksomheter er en administrativ utdanning som gir deg kunnskap om hva bærekraft er, og hvordan man kan forankre, utvikle og fasilitere bærekraftsarbeid i små og mellomstore virksomheter.

Utdanningen egner seg spesielt godt for deg som allerede jobber i en virksomhet, som er i ferd med eller som har til hensikt å igangsette prosjekter innen bærekraft, og som ønsker å være en aktiv bidragsyter inn i dette arbeidet. Studiet passer også for deg som har utdannelse og/eller erfaring innenfor økonomisk-administrative fag, og som ønsker å bygge videre på denne kompetansen.

Hva du lærer:
Gjennom studiet vil du få kunnskap om hva bærekraftig utvikling betyr i en global og lokal kontekst, og hvordan det påvirker virksomheter og deres aktivitet. Du vil lære hvordan du kan gå frem for å fasilitere og forankre bærekraftsarbeid i en organisasjon, samt hva du kan gjøre for å mobilisere de ansatte i dette arbeidet. Du vil videre få en innføring i relevante regel- og rammeverk, samt ulike analyseverktøy. Dette vil være nyttig både for å kartlegge egen virksomhets verdikjede, og for å identifisere påvirkning på FNs bærekraftsmål.

Studiet består av følgende 2 emner:
• Introduksjon til bærekraftsarbeid i virksomheter
• Utvikling og implementering av bærekraftsarbeid i virksomheter

Program:
1. semester - Introduksjon til bærekraftsarbeid i virksomheter (YVI-01)
2. semester - Fasilitering og koordinering av bærekraftsarbeid i virksomheter (YVI-02)

Undervisningsformer:
Utdanningen er nettbasert, og hele klassen starter samtidig. En kveld i uken har du nettsamling med lærer. Her kan du stille spørsmål til læreren via personlig deltagelse eller på chat. Du kan også kontakte lærer via meldingssystemet i læringsplattformen når du måtte ønske. Du kan se opptak av alle nettsamlingene når du vil - også om du ikke fikk deltatt på nettsamling.

Læringsplattformen fungerer som studentenes klasserom og gir oversikt over studiet. Her finnes planer som viser hva som skal gås gjennom hver uke med læringsutbyttebeskrivelser, lærestoff og læringsaktiviteter. Plattformen gir også tilgang til læremidler, bakgrunnsstoff, oppgaver og diskusjonsforum. Gjennom læringsplattformen kan studentene også kommunisere med lærer, medstudenter og administrasjon.

I tillegg får du:
• Et opplegg som gjør det mulig å ha full jobb og andre forpliktelser ved siden av utdanningen.
• Teknisk veiledning ved behov.
• Personlig oppfølging av lærere og administrasjon

Du leverer obligatoriske oppgaver i løpet studietiden. De fleste gjøres individuelt, mens enkelte oppgaver kan løses som gruppe. Oppgavene må fullføres og godkjennes for å bli oppmeldt til avsluttende eksamen. Eksamen skal dokumentere at studentene har oppnådd læringsutbyttet. Etter endt utdanning og bestått eksamen får du vitnemål.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker fullfinansiert nettstudie om bærekraftsarbeid i virksomheter

Kursmateriell:
I utgangspunktet fritt valg av maskin, men tilgang på Windows operativsystem påkrevd grunnet enkelte programvarepakker (dette kan være i form av en egen Windows-partisjon på Mac).

Vi anbefaler likevel at maskinen bør ha:
• Windows 10
• Minimum 4GB internminne (RAM)
• Mikrofon for å delta i virtuelt klasserom
• Lydkort og høytalere / headset
• Ledig diskplass, etter at all programvare er på plass, bør ikke være mindre enn 50 GB