Ballettkurs for voksne (16 - 80 år) litt øvet nivå



Kursarrangør: Den Norske Ballettskole
Sted: DNBS‘ kultursenter
          Oslo, Carl Berner
Kursadresse: Grenseveien 32A, 0571 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid:
Mandager kl 19:50 - 21:05 eller
Søndager kl 09:45 - 11:00
Varighet: 1 gang pr uke over 14 uker
Pris: 3.500

Vi tilbyr ballettkurs for voksne på litt øvet nivå. Ballettkursene er undervisning 1 gang i uken for de som ønsker å ha ballett som hobby eller som et verktøy for å utvikle ferdigheter i andre dansegrener, da ballett er grunnlaget for enhver danseform.

Innhold:
Ballettrening gir en flott holdning, kroppsbeherskelse og grasiøsitet som man bærer med seg resten av livet. Det undervises unike ballettklasser, for å utvikle studentens forståelse av ballett grammatikk i posisjoner og bevegelser. Dette kurset passer for alle nivåer; nybegynnere, litt øvet og øvet da grammatikken i balletten gjennomgås nøye.

Lærer: Alberto Ballester

Cubanske Alberto Ballester har danset rollen som Rothbart i Svanesjøen, Gremin i Crankos Onegin, Solors venn i La Bayadère og flere fremtredende partier i Nøtteknekkeren. I 2020 danset han den berømte bonde-pas-de-deux-en fra Giselle, i Ekmans Cacti, Inaos moderne koreografi Pulse og i Tourets nyskapte verk Wago.Ballester har medvirket Corders Romeo og Julie, Nurejevs Don Quixote, Scarletts Carmen - en ballett i tre akter, Strømgrens Lamentate, Forsythes One flat thing, reproduced, Kyliáns One of a Kind, Arcimboldo og Sarabande, Stevensons Askepott, Balanchines Theme and Variations og MacMillans Manon.

Han ble fast medlem av Nasjonalballetten fra 2016, etter å ha vært en del av Nasjonalballetten UNG og medvirket i Boyadjievs Picture Perfect og Kyliáns Evening Songs. Som medlem i den cubanske nasjonalballetten (2010 - 2014) medvirket han i helaftens balletter som Svanesjøen, Nøtteknekkeren, Tornerose og Giselle samt Alicia Alonsos Don Quijote.

Sammen med kompaniet turnerte han også i Kina og Spania, og arbeidet med koreografer som Peter Quanz, Annabelle Lopez Ochoa and Luis Serrano. Han er født i 1992 og kommer fra hovedstaden Havanna, der han også tok sin utdanning. Som elev turnerte han i Sør-Afrika som utvekslingsstudent, og han har også deltatt i den internasjonale ballettkonkurransen i Havanna.

Målgruppe for kurset:
Voksne fra 16 - 80 år som ønsker ballettkurs

Nivå:
• Litt øvet nivå