Bachelor i friluftsliv



Kursarrangør: Norges Idrettshøyskole
Sted: Norges Idrettshøgskole, Sognsvann
          Oslo, Kringsjå
Kursadresse: Sognsveien 220, 0863 Oslo (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning (180 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 år
Pris: 930 pr semester

Vi tilbyr bachelor i friluftsliv. Bachelor i friluftsliv er en utdanning som kombinerer personlig interesse for friluftsliv med friluftsliv som fag, og som kilde til helse og livskvalitet for alle aldersgrupper uavhengig av ambisjonsnivå.

Innhold:
Med fagkompetanse innen friluftsliv bidrar du til å skape natur- og mestringsglede hos andre mennesker. Bachelorprogrammet gir studenter teoretiske og praktiske kunnskaper, ferdigheter, holdninger og erfaringer som grunnlag for å jobbe med mennesker i natur. Første studieår er felles med bachelor faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag, og har fokus på grunnleggende fag med relevans for både idrett og friluftsliv. Det andre og tredje studieåret legger primært vekt på friluftslivsfaglige tema. Fagene pedagogikk, ledelse og entreprenørskap står sentralt i studiet.

I løpet av studiet kan du fordype deg i ulike fagretninger:
• Naturbasert reiseliv og naturguiding
• Friluftsliv barn, unge og skole
• Friluftsliv og helse

På studiet lærer du blant annet om:
• Sentrale teorier, problemstillinger og metoder for hvordan lede og legge til rette for grupper og enkeltpersoners læring og opplevelse i natur.
• Sentrale modeller, prosedyrer og prinsipper for hvordan ivareta egen og andres sikkerhet, i ulike friluftslivsaktiviteter, naturmiljø og årstider.
• Ulike naturmiljøers egenart, og om hvordan slik kunnskap kan anvendes i friluftslivsfaglig arbeid.
• Tidligere kulturers forhold til natur og naturbruk, og om hvordan slik kunnskap kan anvendes i friluftslivsfaglig arbeid.
• Sosiale, kulturelle, juridiske og historiske perspektiver på friluftsliv som fenomen, fag og arbeid / yrke.

Programmet forutsetter at studentene utvikler bred og allsidig friluftslivserfaring, og evne til å ferdes ute i varierende værforhold året rundt. Studentene må være forberedt på en arbeidssituasjon der mye av undervisningen foregår utendørs, over flere dager og med døgnkontinuerlig virksomhet.

Praksisopplegg og turer utgjør rammene for arbeidet med å utvikle egne faglige og fagdidaktiske ferdigheter og kunnskap-, og de utgjør en læringsarena der teori kan anvendes og prøves gjennom praksis. Opplevelser og erfaringer fra praksisfeltet reiser spørsmål og problemstillinger som det arbeides med i den videre utviklings- og refleksjonsprosessen. Denne prosessen støttes av undervisning i form av forelesninger, seminarer og veiledning, og knyttes til individuelle studieoppgaver, gruppeoppgaver og øvingspraksis. Undervisningen legger stor vekt på studentaktive og problembaserte arbeidsformer.

Praksis:
Programmet vektlegger praksis. I studieløpet vil studentene få erfaringer fra ulike praksissituasjoner. I siste semester gis studentene anledning til en lengre praksisperiode / internship i en bedrift, institusjon eller organisasjon. Denne praksisen knyttes til det arbeidsfeltet som studenten de ønsker å fordype seg i, enten det er skolevesenet, rehabilitering, naturbasert reiseliv eller andre friluftslivsfaglige arbeidsfelt som kan være aktuelle.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker Bachelor i friluftsliv

Opptakskrav:
• Generell studiekompetanse eller realkompetanse

Politiattest:
Politiattest
Dette er en utdanning hvor det kreves politiattest for å delta i praksisopplæringen. Søkere som får tilbud om studieplass, må legge fram politiattest ved studiestart.

Tuberkulosetesting:
Studenter ved denne utdanningen plikter å gjennomgå undersøking for tuberkulose, og levere egenerklæringsskjema for tuberkulosetesting ved studiestart. Mer info finner du på NIH sine sider under medisinsk testing.

MRSA:
Studenter ved denne utdanningen plikter å gjennomgå undersøking for meticillinresistente gule stafylokokker, og levere egenerklæringsskjema for MRSA ved studiestart. Mer info finner du på NIH sine sider under medisinsk testing.

Utveksling:
Studieprogrammet er tilrettelagt for internasjonal studentutveksling 5. semester. Ved Norges idrettshøgskole er det etablert partneravtaler med universiteter i Canada, Tyskland og England.

Vis flere tilsvarende kurs: