Autorisert helsesekretær vg3 - nettstudie + labkurs på campus



Kursarrangør: K2 utdanning
Sted: Statens park bygg D - Campus + nettstudier
          Vestfold, Tønsberg
Kursadresse: Anton Jenssens gate 5, 3125 Tønsberg (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 1 semester (1 kveld pr uke)
Pris: 39.100
Neste kurs: 18.08.2025 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr utdanning som autorisert helsesekretær vg3 som nettundervisning + labkurs på campus. Du lærer å ta imot pasienter, yte service ovenfor både pasienter og kollegaer, utføre kontor- og sekretæroppgaver. Du lærer også å betjene laboratorium og skiftestue.

Innhold:
Aktuelle arbeidssteder er legekontorer, sykehus, helsesentre og i bedriftshelsetjenesten. Vi gir deg både nødvendig teori og praksis for å bli autorisert helsesekretær. Dette er siste semester på helsesekretær (vg3), og passer for deg som har godkjent helse- og oppvekst vg1 og helseservice vg2 fra tidligere.

Sentrale emner i opplæringen er:
• Sykdomslære
• Anatomi
• Livsstilssykdommer
• Laboratorie
• Skiftestue
• Kommunikasjon

Utdanningen gjennomføres som en kombinasjon av:
• Labkurs; 2 samlinger i klasserom / lab / skiftestue (helgesamlinger)
• Egenstudier via K2s undervisningsportal og individuell tidsplan

Deltaker på nettundervisning + labkurs:
Er du deltaker på nettundervisning + labkurs live undervisning via Teams til faste dager. I tillegg helgesamlinger på campus (labkurs)

Hva må til for å få autorisasjon:
Helsesekretærfaget er et autorisasjonsfag og du tar både teori og praksis hos oss. For å kunne søke autorisasjon som helsesekretær må du ha vitnemål. Vitnemålet må inneholde alle programfag fra vg1, vg2 og vg3, samt yrkesfaglige fellesfag som er norsk, engelsk, matematikk, naturfag, samfunnsfag og gym. Dersom man har jobbet i 5 år eller mer i 100% stilling kan man søke fritak fra de yrkesfaglige fellesfagene.

Du må også på vitnemålet ha faget YFF. YFF er yrkesfaglig fordypning, dette er ikke et fag man kan ta som privatist. For å dekke kravet kan man dokumentere 526 timer arbeidserfaring/praksis i et relevant lærefag i vg3 eller ha fag fra vg3 studieforberedende for eksempel. norsk og historie. Vitnemålet bruker du for å søke autorisasjon hos Helsedirektoratet. Da får du tittelen autorisert helsesekretær.

Støtteordning:
Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Lånekassestøtte:
Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no

Målgruppe for kurset:
Passer for deg som:
• Har godkjent helse- og oppvekst vg1 og helseservice vg2 fra tidligere
• Ønsker å arbeide selvstendig som helsesekretær. Du kan blant annet jobbe på legekontor, sykehus, helsesentre eller i andre deler av helsevesenet.

Forkunnskaper:
• Du må ha fullført helse- og oppvekst vg1 og helseservice vg2
• Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig

Kursmateriell:
Krav til utstyr: Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og eksamen. I tillegg trenger du PC-versjonen av Office eller tilsvarende programmer. Online-versjonen som du får tilgang til som deltaker hos K2, kan ikke benyttes på eksamen da denne krever nettilgang. Se her hva du har tilgang til av nettbaserte ressurser på eksamen. På helsesekretær vg3 må du ha klinikktøy (helst overdel og bukse) som kan vaskes på 80°C.

Eksamen / sertifisering:
Som deltaker ved K2 er du privatist og tar eksamen i tre programfag og en tverrfaglig. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1.februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding.

Vis flere tilsvarende kurs: