Arbeidsgivers prosessrisiko i oppsigelsessaker



Kursarrangør: JUC
Sted: JUC
          Oslo, sentrum
Kursadresse: Rosenkrantz’ gate 22, 0160 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl. 12:30-16:30
Varighet: 4 timer
Pris: 4.995

Vi tilbyr kurs i Arbeidsgivers prosessrisiko i oppsigelsessaker. Få en grundig innsikt i bevisreglene. Deltakerne vil etter kurset ha en solid forståelse av de juridiske vurderingstemaene i oppsigelsessaker og være i stand til å vurdere prosessrisikoen for arbeidsgiveren.

Innhold
Som advokat for arbeidsgiver i en oppsigelsessak er det viktig å ha god kunnskap om prosessrisikoen arbeidsgiveren står overfor. Dette kurset gir deg innsikt i de relevante bevisreglene som gjelder ved oppsigelse av en arbeidstaker. Vi ser også på hva som er viktig å huske på for arbeidsgivers advokat når prosessrisikoen ved å havne i en rettslig tvist skal vurderes. Hva skal til for at oppsigelsen vurderes som saklig av domstolen? Kurset er egnet for internadvokater og advokater som har klienter innen arbeidsrett. Vi ser nærmere på følgende temaer:

• Hvilke krav kan en arbeidstaker reise i en oppsigelsessak?
• Hva er de rettslige utgangspunktene når retten skal vurdere om en oppsigelse er saklig?
• Hvilke momenter vektlegger retten i den konkrete vurderingen i de ulike typetilfellene av en oppsigelse?
• Hvilke regler gjelder for rettens bevisvurdering, og hvilke bevis er særlig viktige?
• Hvilken risiko for saksomkostninger foreligger ved at saken blir brakt inn for retten?

Utbytte:
Deltakerne vil etter kurset ha en solid forståelse av de juridiske vurderingstemaene i oppsigelsessaker og være i stand til å vurdere prosessrisikoen for arbeidsgiveren. Kurset vil gi deltakerne nyttige verktøy for å gi kvalifisert juridisk rådgivning til klienter innen arbeidsrett, og sette dem i stand til å vurdere oppsigelsessaker på riktig måte.

Underviser:
Ida Brabrand, Assosiert partner, Brækhus Advokatfirma arbeider med arbeidsrettslige spørsmål og bistår virksomheter jevnlig i varslingssaker, som kan omfatte trakassering eller diskriminering. Videre bistår hun i personalsaker, ved konflikthåndtering, med sluttavtaler og i nedbemanningsprosesser. Ida prosederer jevnlig saker for domstolene.

Ida Brabrand har sin ekspertise innen arbeidsrett, medierett og ytringsfrihet. I tillegg til master i Rettsvitenskap ved UiO er hun utdannet journalist fra Journalisthøyskolen i Oslo og Høgskulen i Volda. Hun har fem års arbeidserfaring som frilansjournalist for tv og radio, blant annet fra NRK nyheter. Med sin medieutdannelse og arbeidserfaring som journalist, i kombinasjon med advokatyrket, har Ida en særskilt kompetanse innen medierett og pressefrihet.

Ida Brabrand arbeider jevnlig med saker som reiser juridiske spørsmål knyttet til medienes ytringsfrihet, personvern og privatlivets fred.

Ingvild Aarskog, Advokatfullmektig, Brækhus Advokatfirma arbeider innen det arbeidsrettslige feltet og bistår både arbeidsgivere og arbeidstakere med forskjellige arbeidsrettslige problemstillinger.

Ingvild Aarskog har også sin ekspertise innen opphavsrett, varemerkerett og medie- og markedsføringsrett, og bistår norske og internasjonale klienter med rådgivning og tvisteløsning.

Ingvild har bred erfaring med å kartlegge og sikre selskapers eierskap til ulike immaterielle rettigheter i transaksjonsprosesser og har spisskompetanse på overdragelse av IPR i arbeids- og konsulentforhold.

Målgruppe
Dette kurset er spesielt utviklet for internadvokater og advokater som arbeider med arbeidsrettslige spørsmål. Kurset er relevant for advokater som bistår både arbeidsgivere og arbeidstakere. Kurset forutsetter en grunnleggende kjennskap til arbeidsmiljølovens regler for fremgangsmåten ved oppsigelse.

Kursets formål er å gi deltakerne en grundig innsikt i bevisreglene og vurdering av prosessrisiko ved oppsigelsessaker. Målet er at deltakerne skal bli tryggere i hvilke vurderinger som bør være gjennomført før det tas endelig stilling til om en oppsigelsessak skal løses av domstolen fremfor at det inngås et forlik. Deltakerne vil bli godt rustet til å gi god og riktig juridisk rådgivning til arbeidsgivere i vanskelige oppsigelsessaker.