240909 Abstrakt maleri Lær å male profesjonelt: Jonas Vilberg



Kursarrangør: OMK - Oslo Malerklubb
Sted: Oslo Malerklubb inngang Briskeby veien 50 v Rema 1000
          Oslo, Biskeby
Kursadresse: Briskebyveien 50, 0259 oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: mandager fra 10.00 - 13.00
Varighet: 9 uker
Pris: 4.800
Neste kurs: 09.09.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi går rett til maleriets essens - farger. Her får du faglig tyngde kombinert med spennende fri utforskning

På dette kurset vil du få kjennskap til fem essensielle punkter for å lage godt abstrakt maleri, deretter vil vi fokusere på de tre mest grunnleggende av disse punktene.
Du vil som deltaker få den nødvendige kompetansen som kreves for å jobbe konstruktivt innenfor abstraksjon, med oljemaling som medium.
Kurset er både utforskende og lekent. Samtidig som vi utfører leken innenfor faglige rammer, som sørger for at du lærer helt konkrete verktøy som benyttes for å male abstrakt på en seriøs måte.
Dette er prinsipper som gjelder for alle typer maleri og kunstneriske uttrykk. Verktøyene du får vil derfor kunne hjelpe deg med alt kunstnerisk virke.
Vi starter med maletekniske oppgaver, før vi beveger oss over i en mer følelsesmessig og sanselig dimensjon, der vi trener på å fornemme fargesammensetninger ved hjelp av vår egen intuisjon, samtidig som vi forblir forankret i faglige prinsipper som hjelper oss til å lage godt maleri.
Kombinasjonen tekniske oppgaver og følelse/intuisjon gir en variert og spennende tilnærming til abstraksjon og maleriet som uttrykksform.



Jonas Vilberg

Jonas har bakgrunn innenfor illustrasjon, klassisk billedkunst og billedanalyse. I sitt kunstnerskap arbeider han både med tegning,maling og skulptur,. Hovedvirket har vært digital illustrasjon og kunst, men de siste årene har han jobbet mer med tradisjonelle medium. Hans arbeider strekker seg fra full figurasjon til full abstraksjon, noe som gir en unik innsikt i to verdener som ofte lever separert fra hverandre.
Med over åtte års erfaring i lærerrollen, klassisk skolering, årsstudium i kaligrafi fra Kina og digitale røtter møter Jonas kunstundervisningen med god struktur og et annerledes blikk!
?

Målgruppe for kurset

Alle

Kursmateriell

Liste blir sendt etter påmelding