Velkommen til Kompenda AS

- Din kompetansepartner -



Kurs og webinarer

Vi tilbyr et bredt spekter av nettkurs og webinarer skreddersydd for bygg- og anleggsfagfolk, samt en omfattende bedriftshelsetjeneste som tar vare på helsen og sikkerheten til deg og dine ansatte.

Våtromskurs
Modul A - Utførelse

Kundene har forventninger til en håndverker med våtromsertifikat. Når du blir sertifisert håndverker, er det viktig at du følger anvisningene i Byggebransjens våtromsnorm (BVN) når du utfører arbeider i våtrom.

Våtromskurs
Modul B - Ledelse av prosjektering og utførelse

Godkjent våtromsbedrift er en etterspurt merkevare.
Med gjennomført modul B – Faglig leder – kan din bedrift søke om å bli med i ordningen «Godkjent våtromsbedrift». Det å være en «Godkjent våtromsbedrift» forplikter.

Stillaskurs 2-9 m.

Regelverket for utførelse av arbeid § 17-3 pålegger de som skal bygge stillas i en høyde mellom 2 og 9 meter å ha dokumentert opplæring.

Varme arbeider

Personer som jobber med varme arbeider, som for eksempel entreprenører, håndverkere, brannfolk og andre som håndterer varmekilder, vil ha nytte av kurset. Kurset vil gi deltakerne innsikt i hvordan man kan sikre arbeidsplassen og hvordan man kan forebygge brann.

Anhuker / Stroppekurs

Myndighetene krever at personer som skal bruke kraner eller gi signaler til kranførere, må ha dokumentert opplæring for å kunne utføre dette på en trygg og sikker måte.

Arbeidsvarsling 1

Alle ansatte som utfører arbeid på eller nær en vei, må ha tilstrekkelig opplæring i arbeidsvarsling.

Arbeidsvarsling 2

Dette kurset er pålagt ved lov for de som planlegger og har ansvar for arbeidet, og som er ansvarlige for å sende inn søknader til kommunen/Statens vegvesen

Diisocyanater

Diisocyanater brukes i tetningsmaterialer og midler for overflatebehandling. Noen eksempler er byggeskum, lim, maling, lakk og tetningsmasser. I industrien brukes også ulike produkter som inneholder diisocyanater.

Fallsikring

Hvordan kan man jobbe trygt i høyden og unngå fallskader? Ifølge Arbeidstilsynet er fall en av de vanligste årsakene til skader og dødsfall på arbeidsplasser.

Farlig småverktøy

All arbeidsutstyr som regnes som særlig farlig, må nå ha dokumentert sikkerhetsopplæring. Dette er regulert i Forskrift om utførelse av arbeid § 10-2 Krav om dokumentert sikkerhetsopplæring ved bruk av arbeidsutstyr.

FSE

Dette kurset gir en grundig gjennomgang av forskriften og dens krav til sikkerhet ved arbeid på elektriske anlegg. Kurset er spesielt relevant for personer som jobber med installasjon, vedlikehold eller reparasjon av elektriske anlegg.

HMS for ledere

Vårt HMS-kurs for ledere gir en grunnleggende opplæring i helse, miljø og sikkerhetsarbeid. Kunnskapen du opparbeider deg på dette kurset vil hjelpe deg til å få forståelse rundt gjeldende krav, hva som karakteriserer god HMS.

Liftkurs

Kravene til norske myndigheter er at personer som bruker en lift, også kjent som en personløfter, må kunne dokumentere både teoretisk og praktisk opplæring i bruken av denne utstyret.

Stillas brukerkurs

Forskrift om utførelse av arbeid § 17-5, fastslår at personer som bruker stillas må ha opplæring i hvordan man bruker stillas. Dette opplæringskurset vil dekke kravene som myndighetene har satt, og vil ta opp viktige temaer når det kommer til å jobbe i høyden, med spesielt fokus på hvordan man bruker stillas.

Verneombudskurs 40 timer

Bli en sikkerhetsleder på arbeidsplassen med vårt Verneombudskurs 40 timer. Ønsker du å styrke din kunnskap om arbeidsmiljø, sikkerhet og bli en kompetent verneombud? Da er dette kurset skreddersydd for deg.

Branntetting

Branntettingskurs er en viktig opplæring som fokuserer på teknikker og metoder for effektiv branntetting i bygninger og konstruksjoner. Kurset gir deltakerne kunnskap om hvordan man begrenser spredningen av røyk og flammer, samt valg og påføring av riktige branntettingsprodukter. Målet er å bidra til å opprettholde høy brannsikkerhet og beskytte liv og eiendom i tilfelle en brann oppstår.

ADK1-kurs

Eierne av VA-anlegg stiller strenge krav som krever dokumentert ADK1-kompetanse for alle som arbeider i anlegget. ADK1-sertifikatet er en avgjørende kvalifikasjon som tillater utførelse av både hoved- og stikkledningsarbeid innen vann og avløp, uavhengig av dimensjoner og tiltaksklasser. Med ADK1-sertifikatet i bakhånd kan man trygt håndtere komplekse oppgaver knyttet til VA-infrastruktur.

ADK1 Resertifisering

I 2008, under revisjonen av ADK-læreplanen, ble det introdusert en gyldighetsperiode for ADK-sertifikatet. Denne perioden ble fastsatt til 6 år. Gyldighetsperioden er kontinuerlig, det vil si at den gjelder i 6 år fra utstedelsesdatoen og må deretter fornyes gjennom et resertifiseringskurs.

Maskinførerkurs

Med vårt maskinførerkurs, vil du oppnå nødvendig kompetanse for å betjene diverse masseforflytningsmaskiner. Etter fullført kurs vil du bli tildelt et kompetansebevis, som kvalifiserer deg for å kjøre maskiner som bulldozere, gravemaskiner, veiskrapere, hjullastere, gravelastere og dumpere.

Informasjonskurs om Asbest

Dette kurset tilbyr grunnleggende informasjon om asbest. Det er designet som en introduksjon for de som ønsker å øke sin kunnskap om asbest og de relaterte farene, og oppfyller kravene til dokumentert kompetanse i henhold til arbeidsmiljølovens § 3-2. Kurset fokuserer på identifikasjon av asbest og er ikke en komplett opplæring i asbestsanering.

Førstehjelpskurs

Dette nettbaserte førstehjelpskurset er spesielt utviklet for de som arbeider innen bygg- og anleggsbransjen. Dette kurset tar sikte på å ruste deg med nødvendige kunnskaper og ferdigheter for å håndtere førstehjelpssituasjoner som kan oppstå på en byggeplass eller anleggsområde.