VG2 Teknikk og industriell produksjon



Sted: Skogmo videregående skole
          Telemark, Skien
Kursadresse: Kjørbekkdalen 11, 3735 Skien (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

Vi tilbyr VG2 Teknikk og industriell produksjon. Du som velger teknikk og industriell produksjon bør ha praktisk sans, godt håndlag og være nøyaktig. Du bør både kunne arbeide selvstendig og samarbeide med andre. Interesse for ny teknologi er også viktig.

Utdanningsprogrammet fører fram til yrker innen teknisk industri, skipsindustri, tekoindustri, bilindustri, kjemisk prosessindustri og i oljebransjen. Du må lære å mestre fagenes metoder, verktøy og redskaper, maskiner og måleinstrumenter. Helse, miljø og sikkerhet står sentralt i disse yrkene, hvor det å arbeide etter prosedyrer og tegninger og med registrering og dokumentasjon er svært viktig.

VG2
Kjøretøy
Kjøretøyfaget skal legge grunnlaget for yrkesutøvelse innen vedlikehold av kjøretøy for person- og godstransport. Programfagene skal bidra til trygg bruk av bil,båt, motorsykkel,buss,lastebil og terrenggående kjøretøy.

Opplæringen skal bidra til at den enkelte utvikler praktiske ferdigheter og faglig innsikt knyttet til prinsipper og systemer innenfor kjøretøyfaget. Det er fokus på elevens selvstendige vurderinger, fremming av elevens samarbeidsevne, kommunikasjon og forståelse for ulike kulturer og språk. Bruk av digitalt utstyr skal inngå i opplæringen.

Sammenhengen mellom verkstedøkonomi og produktenes kvalitet og driftssikkerhet vektlegges.

VG2
Bilskade og lakk
Programområdet for bilskade, lakk og karosseri skal legge grunnlaget for yrkesutøvelse innen skadevurdering, reparasjon, konstruksjon, ombygging og lakkering av kjøretøyer. Programfagene bidra til å ivareta helse-, miljø- og sikkerhetshensyn i verkstedtjenestene og fremme forståelse av å resirkulere kjøretøyenes komponenter.

Opplæringen får en grunnleggende praktisk trening i alt fra planlegging og gjennomføring av arbeidsoperasjoner til sluttprodukt og dokumentasjon.
Opplæringen skal synliggjøre prosessen fra et oppdrag kommer inn i verkstedet til det er ferdig utført.

VG2
industriteknologi
Programområdet industriteknologi skal legge grunnlag for yrkesutøvelse innen mekanisk og teknisk industri, prosessindustri og grafisk produksjon.
Fokus på produksjonsprosesser, HMS (helse-miljø og sikkerhet) og tverrfaglig tenkning. Opplæringen skal gi eleven kompetanse innen industriteknologisk produksjon og montasje og gi kompetanse for drift og vedlikehold av maskiner og teknisk utstyr.

Utvikling av faglig innsikt, praktiske ferdigheter, nøyaktighet, ordens- og sikkerhetsforståelse skal stå sentralt. Gjennom opplæringen skal eleven forberedes for arbeid i bransjer og bedrifter der det stilles krav om kontinuerlig utvikling av fagkompetansen, selvstendighet i arbeid og samarbeids- og kommunikasjonsevne.