Turer til Langeskavltind



Kursarrangør: Tyin Aktiv
Sted: Oppmøte kl. 08:00 ved Tyinholmen.
          Oppland, Vang
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: fra 1.490

Vi arrangerer turer til Langeskavltind. Langeskavltind er naboen til Uranostind og ligger på motsatt side av breen. Oppmøte kl. 08:00 ved Tyinholmen. Der har vi utdeling av utstyr, info om turen før vi kjører samlet i egne biler til Koldedalen (om ikke annet avteles).

På denne turen går vi en rundtur fra breen opp ryggen fra nordvest til toppen av Langeskavltind og ned igjen sørover på Langeskavltind før vi skrår ned igjen mot nedre del av Uranosbreen. Et flott og spennende alternativ til mange av de andre turene i området.

Beskrivelse av ruta
Fra koldedalsveien følger vi sti opp til venstre for elven som renner fra Urdadalsvannet. Elven steingår vi først når vi er ved vannet. Herfra blir det gradvis brattere mot breen. Stien vil også etterhvert bli skiftet ut med steingåing på moreneryggen under breen.

Vel oppe ved breen tar vi på oss breutstyr. Stegjern benyttes om isen er blå. Vi følger breen oppover til ryggen vi skal følge opp til Langeskavltind. Vi beholder tauet på opp ryggen helt til toppen av Langeskavltind. Ned igjen går vi sørover før vi går skrår ned til breen og setter på breutstyr igjen.

Max 10 personer per guide.

Målgruppe for kurset:
Vi beregner normalt 8 - 10 timer på denne turen og du bør være i normalt god form.

12 års aldersgrense.

Kursmateriell:
Utstyr
Sekk (anbefales min. 30 liter), fjellsko/fjellstøvler, varme og vindtette klær, lue og votter samt mat og drikke (gjerne termos) for ein lang dag ute på tur i høyfjellet.

Du får utdelt breutstyr som hver enkelt må bære i sin egen sekk.