Stillaskurs 2-9 meter - nettkurs (Pol/Lit/Eng/No)



Kursarrangør: Kompenda
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Når det passer deg!
Varighet: Tilgang for evig!
Pris: 2.990

Regelverket for utførelse av arbeid § 17-3 pålegger de som skal bygge stillas i en høyde mellom 2 og 9 meter å ha dokumentert opplæring. Kurset dekker den teoretiske delen av opplæringen og er i samsvar med gjeldende forskrifter og NS 9700-1:2016.

Innhold:
Stillaskurs 2 til 9 meter er en opplæring som fokuserer på sikkerheten ved montering, bruk og demontering av stillas med en høyde på mellom 2 og 9 meter. Kurset er spesielt utviklet for å gi deltakerne den nødvendige kunnskapen og ferdighetene for å arbeide trygt og effektivt med disse høyderestriksjonene.

Sikkerheten ved stillasarbeid:
Kurset dekker flere viktige aspekter knyttet til sikkerheten ved stillasarbeid. Deltakerne vil lære om relevante lover, forskrifter og standarder som gjelder for stillasbygging, og hvilke krav som må oppfylles for å sikre etterlevelse av disse. Dette inkluderer også informasjon om ansvar og plikter for de som er involvert i montering, bruk og demontering av stillas.

Risikovurdering og sikkerhetsprosedyrer:
En sentral del av Stillaskurs 2 til 9 meter er risikovurdering og sikkerhetsprosedyrer. Deltakerne vil lære hvordan man identifiserer og vurderer risikoer knyttet til stillasarbeid, og hvordan man implementerer tiltak for å redusere eller eliminere disse risikoene. Dette kan omfatte sikring av stillaset, bruk av personlig verneutstyr, sikkerhetsbarrierer, stigetrinn, rekkverk og andre sikkerhetskomponenter.

Mmontering, justering og demontering av stillas:
Kurset vil også dekke korrekt montering, justering og demontering av stillas. Deltakerne vil lære om prinsippene for stillasbygging, inkludert stillasets bæreevne, forankring, koblingssystemer og stabilitet. Det vil også bli gitt opplæring i bruk av stillasplattformen, riktig plassering av stillaset og tilgangsmuligheter for arbeid på stillaset.

Sikker arbeidspraksis og adferd på stillaset:
En viktig del av Stillaskurs 2 til 9 meter er også opplæring i sikker arbeidspraksis og adferd på stillaset. Deltakerne vil lære om riktig bruk av personlig verneutstyr, sikker arbeidshøyde, sikker bevegelse på stillaset, håndtering av verktøy og materiale, samt kommunikasjon og samarbeid på arbeidsplassen.

Etter fullført:
Etter å ha fullført Stillaskurs 2 til 9 meter vil deltakerne være i stand til å montere, bruke og demontere stillas med en høyde på mellom 2 og 9 meter på en sikker og forsvarlig måte. De vil ha kunnskap om risikoer og faremomenter knyttet til stillasarbeid, og være i stand til å implementere tiltak for å redusere disse risikoene. Deltakerne vil kunne bidra til å skape en arbeidsplass med minimal risiko for ulykker og skader, samtidig som de oppfyller kravene som gjelder for stillasbygging.

Stillaskurs 2 til 9 meter er avgjørende for å sikre at stillasarbeid utføres på en trygg og forsvarlig måte. Ved å delta i kurset vil deltakerne oppnå kunnskap og ferdigheter som er nødvendige for å minimere risikoen for ulykker og skader på arbeidsplassen, og bidra til å opprettholde et høyt nivå av sikkerhet og etterlevelse av forskrifter innen stillasbygging og -bruk.