Snøhetta og moskussafari - Dovre (seniorer 60+)



Kursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: Dovrefjell
          Oppland, Dovre
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager
Pris: fra 4.800
Neste kurs: 25.08.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr fottur til Snøhetta og moskussafari på Dovrefjell for seniorer. Flotte stier, mye historie og mektig natur omringer Snøheim. Snøhetta, 2.286 moh, er et naturlig blikkfang på våre turer i området.

Innhold:
Moskusen stortrives på Dovrefjell og ifølge med lommekjent moskusguide er det er store muligheter til å se denne fasinerende kjempen i det åpne landskapet. Turlederne vil sørge for gode fjellopplevelser i løpet av disse dagene. Bestyrer ønsker alle velkommen, og sørger for god bevertning.

Program dag 1:
Ankomst Snøheim:
• Det vil bli oppmøte på Snøheim kl 17:30. Reis når det passer deg best. Det går skyttelbuss fra Hjerkinnhus (Hjerkinn) flere ganger om dagen. Husk å bestille billett til denne. Turlederne tar dere i mot på hytta og fordeler rom. Etter middag samles vi i en av stuene og blir kjent med hverandre og dagene som ligger foran oss.

Program dag 2:
Snøhetta 2.286 moh (ca 5 - 6 timer t/r):
• På 1800-tallet trodde man Snøhetta var Norges høyeste topp, og det er ikke så rart når man ser hvordan fjellet troner på Dovrefjell. Idag er planen å ta turen til topps å få samme utsikt førstebestiger Jens Esmark fikk på 1700-tallet. Nyt turen, toppen og utsikten. På hytta venter middag og sosialt samvær.

Program dag 3:
Moskussafari, 15 km (ca 5 - 6 timer):
• I dag møter vi moskusguiden etter frokost. Han tar oss med utenfor allfarvei i håp om å se det mektige urdyret. Guiden vet nok allerede hvor moskusen trives og står denne dagen, så her gjelder det å holde alle sanser og fotoapparatet innstilt. Moskusguiden kan svare på alle mulige slags spørsmålet om dette dyret - og helt sikkert om de andre artene som lever på Dovrefjell. Middag og peisstue-samling står på programmet når kvelden kommer sigende.

Program dag 4:
Svånådalen og hjemreise (ca 7 km t/r):
• Etter frokost tar vi turen inn vakre Svånådalen og til Heimaste Svånåkollen (1.487 moh). Med god sikt får vi se inn i en mektig og flott dal - mot Store Langvasstind og Svånåtindene, alle over 2.000 moh. Vi er tilbake på Snøheim så de som ønsker det rekker bussen som går kl 15:00. Den har ankomst Hjerkinnhus kl 15:30.

Husk å bestille Snøheimbussen t/r.

Anbefaling:
• Bli en dag ekstra på Snøheim og gå via Reinheim og ut Stroplsjødalen til Kongsvold

Med forbehold om endring i programmet:
Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Turlederne:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne.

Turpakken inkluderer:
Overnatting, turledere, moskusguide, alle måltider (betjente hytter: frokost, niste / termos og vanligvis 3-retters middag). Unntak: Første dag kun middag. Siste dag kun frokost + niste termos.

Reisevei:
Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Verken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen.

Matallergier:
• Gi beskjed ved påmelding!

Hytte:
• Snøheim

Overnatting:
• Deltakerne bor på 4 - 6-sengsrom i egen lakenpose på Snøheim
• Du kan benytte lakenpose i sengene på hyttene
• Sovepose kan ikke benyttes
• Sengetøy kan leies direkte på Snøheim

Pris:
• Medlem kr 4.800,-
• Ikke-medlem kr 6.300,-

Målgruppe for kurset:
Passer spesielt for seniorer 60+

NB! Husk å tegne egen reiseforsikring gjennom et forsikringsselskap

Gradering av turen:
• Krevende vanskelighetsgrad. Det er viktig at du setter deg inn i graderingen på turen. Vær særlig oppmerksom på om det stilles krav til ferdigheter og bruk av utstyr. Vurder deretter egen deltakelse på bakgrunn av informasjonen som oppgis i aktivitets-/ turbeskrivelsen.

Kursmateriell:
Utstyr: Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.