Skriv så det selger - digitalt



Kursarrangør: Videocation
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: ca 2 timer
Pris: fra 375

Vi tilbyr digitalt kurs i skriv så det selger. Kurset er et morsomt og lettfattelig kurs om teknikker vi alle kan lære. Christine Calvert er Norges eneste tekstdoktor, og her åpner hun opp medisinskapet sitt og gir deg det du trenger for å skrive tekster som overbeviser, overtaler og selger.



Innhold:
Kan du drive din virksomhet uten kontrakter, rapporter eller tilbudsdokumenter? Eller kan du selge dine varer og tjenester uten et skrevet ord? Nei, det er faktisk verken mulig eller lovlig. Å skrive tekster er derfor en nødvendig og viktig aktivitet i enhver virksomhet. Og det er et arbeid som utføres av mange flere enn advokater og kommunikasjonsmedarbeidere. De fleste arbeidstakere skriver en tekst i løpet av dagen – en e-post, en SMS eller et dokument.

Og hensikten med teksten er som regel å påvirke andre, en kollega, en kunde eller en konkurrent. Men selv om vi alle skriver i jobben, er det få av oss som bevisst prøver å bli bedre til å skrive. Bestått i norsk skriftlig holder. Og ja, på VGS lærte du rettskriving, å analysere dikt og å argumentere for en sak. Men du lærte ikke å skrive for å påvirke andre. Du lærte ikke å skrive så det selger.

Videocation er derfor stolt over å lansere kurset «Skriv så det selger!» i samarbeid med Norges eneste tekstdoktor, Christine Calvert. Kurset fyller et tomrom som etterlates av andre språkfolk, som føler seg litt hevet over salg: journalister, forfattere og norsklærere. Men vi er alle selgere i våre liv. Vi prøver å selge inn en prosjektidé til sjefen, overbevise barna om at fisk faktisk er godt, eller få naboen til å akseptere at bjørka som tar sola klokka tre må hugges ned.

Dette lærer du:
• Analysere målgruppens behov
• Bruke USP og AIDA til å utvikle selgende budskap
• Bruke retoriske virkemidler
• Skrive effektive overskrifter og bildetekster
• Utforme tekster og lenker for lesing fra skjerm
• Redigere og kvalitetssikre dine tekster

Leksjoner:
1. Velkommen til kurset
2. Verdier
3. UPS - Unikt selgende poeng
4. Persona
5. AIDA
6. Omvendt pyramide
7. Fordeler fremfor egenskaper
8. Retorikk
9. Skriveprosessen
10. Redigering
11. Kvalitetssikring

12. Informativ skriving / klarspråk
13. Akademisk skriving
14. Kreativ skriving
15. Sosiale medier
16. Bildetekster
17. Overskrifter
18. Stil og stemme
19. Skriv for nettet
20. Formatering
21. Lenker
22. Oppsummering og sjekkliste

Kursekspert: Christine Calvert

Christine Calvert er Norges eneste tekstdoktor og har en sterk og personlig stemme fra scenen, i sosial medier og på blogg. Hun har holdt kurs og verksteder for næringslivet siden 2002, og startet Tekstdoktor i 2004. Hun er en meget anerkjent foredragsholder og har vunnet flere utmerkelser. Calvert er ellers høyskolelektor på deltid innen digital markedsføring, kommunikasjon, innholdsutvikling og gruppedynamikk og brenner for studentenes læring og utvikling.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker digitalt kurs i skriv så det selger

Språk:
• Kurset holdes på norsk

Eksamen / sertifisering:
Kursbevis