Singeltur til Fondsbu (voksne 25 - 35 år)



Kursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: Jotunheimen
          Oppland, Lom
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager
Pris: fra 4.600
Neste kurs: 04.07.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr singeltur til Fondsbu for voksne. I vestenden av Bygdin ligger en herlig plass, en plass der selveste Åsmund Olavsson Vinje la sin elsk på. Her - blant frodige daler og spisse tinder - ligger Fondsbu, der vi skal bo, spise og sove i 3 døgn.

Innhold:
Dagene bruker vi sammen på flotte turer - flere av dem godt oppe i høyden. Hver dag med mulighet for å ta en dukkert i friske, rene fjellvann, til å ta gode pauser og til å bli akkurat passe slitne når vi siger inn på hyttetunet etter endte turer, og venter dagens middag. Er du mellom 25 og 35 år og er i god tur-form, er du hjertelig velkommen på denne turen. Singelturer skiller seg fra andre DNT-turer ved aldersinndeling og en viss kjønnsfordeling.

Program dag 1:
Oppmøte Fondsbu (ca 1.060 moh):
• Vi møtes på Fondsbu innen kl 17:00. Turlederne tar i mot deltakerne og fordeler rom. Deretter samles vi til presentasjon av hverandre og informasjon om dagene vi har foran oss. Etterhvert kan vi se fram til middag inne, og er vi heldige får vi en finfin kveldstur opp til Reinsdyret på haugen ovenfor Fondsbu. Her er det nydelig utsikt utover Bygdin og hyttebygda.

Program dag 2:
Langeskavlen - 1.878 moh ca 18 km (7 timer t/r):
• Første frokost nytes med deilig fjellutsikt. Sekken pakkes og vi gjør oss klare for dagens tur. Langeskavlen er en flott, lang egg, med fast underlag å gå på. Vi følger T-merket sti fra Fondsbu mot Skogadalsbøen, og etter noen kilometer tar vi av T-merket sti og følger umerket sti vest for Sløtatjernet. Stien går så nær vannet at vi antar noen blir fristet til å ta et bad. Vi "sluke" noen hundre-metere i jevnt i tempo opp mot selve ryggen, og får deretter et langt parti i slakt lende - og med nydelig utsikt.

Med gode pauser underveis når vi toppen. Hvis alle forhold ligger til rette for det, velger vi oss Rustegga ned igjen til T-merket sti, før sjarmøretappen gjenstår tilbake til hytta. Vel tilbake er det bare å nappe av seg støvlene å lene seg tilbake med noe kaldt i glasset, mens vi venter på middag og en ny sommerkveld ved Bygdin.

Program dag 3:
Uksedalen og Uksedalstjernet 1.559 moh (ca 22 km t/r):
• En rolig start langs Bygdin, før vi tar brattbakkene opp til Høystakka. Videre over Høystakka på spenstig hengebro. Vel oppe er det nydelig, lettgått og åpent terreng til vi tar av inn i Uksedalen. Framfor oss får vi Slettmarkspiggen og Galdeberget, to flotte 2000-metere. Er vi heldige med vær og tempereatur er også Uksedalstjernet et yndet badevann. og for de som har krutt i beina er Slettmarkskampen (2.032 moh) et flott turmål. Returen tar vi samme vei som vi kom.

Program dag 4:
Hundeknappen - en morsom topp anbefalt av lokalkjente 1.547 moh (ca 12 - 14 km t/r):
• Det er mange måter å starte turdagen på - noen gjør det med en dupp i Bygdin. Og noen velger å gå rett til frokostbordet. Begge deler er helt OK valg. Etter frokost setter vi snuten på T-merket sti opp Vennistøldalen. En ny utsikt og vinkel får vi i dag - både utover Fondsbu, Bygdin og Gjendealpene. Lokalkjente har Hundeknappen som en favoritt på grunn av lette høydemetere og fantastisk utsikt! Vi avslutter på Fondsbu innen kl 16:00.

Med forbehold om endring i programmet:
Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Turlederne:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne.

Turpakken inkluderer:
Overnatting, turledere, alle måltider (betjente hytter: frokost, niste/termos og vanligvis 3-retters middag). Unntak: Første dag kun middag. Siste dag kun frokost + niste termos.

Matallergier:
• Gi beskjed ved påmelding

Hytte og overnatting:
• Fondsbu
• Du kan benytte lakenpose i sengene på hyttene
• Sovepose kan ikke benyttes
• Sengetøy kan leies direkte på hytta
• Deltakerne bor på 4 - 6-sengsrom i egen lakenpose

Kart og ruteinformasjon:
• Jotunheimen1:50 000
• Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon
• Kart kan kjøpes i vårt Tursenter i Storgata 3 i Oslo, eller på Nettbutikken

Pris:
• Medlemmer kr 4.600,-
• Ikke-medlem kr 6.100,-

Målgruppe for kurset:
Voksne i alderen 25 - 35 år

Gradering av turen:
• Krevende vanskelighetsgrad. Det er viktig at du setter deg inn i graderingen på turen. Vær særlig oppmerksom på om det stilles krav til ferdigheter og bruk av utstyr. Vurder deretter egen deltakelse på bakgrunn av informasjonen som oppgis i aktivitets-/ turbeskrivelsen.

Kursmateriell / utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.