STS - High School exchange Tyskland



Kursarrangør: STS Education
Sted: Utlandet, Tyskland
Utlandet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Varighet: 5 måneder
Pris: 105 500

Tyskland er det mest folkerike landet i EU. Det har også EUs største økonomi, noe du ser av den høye levestandarden. Dette moderne landet er et sentrum for teknologi og innovasjon. Landet tiltrekker seg mennesker fra hele verden med en mangfoldig kulturscene og de mange konsertene og festivalene.

Høy standard på skolene i Tyskland
Tyskland er en føderalstat og skoler varierer basert på hvor i landet du er, både når det kommer til tilbud av fremmedspråk og antall skoleår. Det akademiske nivået er imidlertid høyt overalt og du kan være sikker på at du får et år med solid skolegang. Tyske lærere vil at du skal være aktiv i klassen. Rekk opp hånda, still spørsmål og delta i diskusjonene. Det får garantert fart på tyskferdighetene dine!

Du må ha lært tysk på skolen i to år for å søke om et utvekslingsår i Tyskland. De fleste fagene er obligatoriske og undervisningen foregår på tysk.

Gymnasium i Tyskland
Det er to typer High school i Tyskland som vil gi deg diplomet Abitur, som kreves for å studere på universitet. Disse er Gymnasium og Gesamtschule. Gymnasium varer oftest 12 år og Gesamtschule varer som regel 13 år, noe som gjør at tempoet kanskje er litt mer avslappet. Utvekslingsstudenter plasseres vanligvis ikke i de to siste årene. Akuratt hvilket år du plasseres i avgjøres av alderen din, tidligere resultater og hvor flink du er i tysk.

Stikkordet er Verein
Du kan selvsagt tilbringe fritiden din på kafé, på kino eller kjøpesenter, som unge mennesker gjør over hele verden. Men her er et tips til fritidsaktiviteter i Tyskland: Verein. Og hva betyr så det?

Verein er tysk for klubb eller forening. Mange utvekslingselever oppdager raskt at det å bli med i en eller annen form for aktivitetsgruppe er en god måte å få nye venner på og ha det gøy etter skolen. Liker du kunst, dans, musikk eller drama? Be vertsfamilie om hjelp til å finne en Verein som passer for deg.

Vis flere tilsvarende kurs: