Rundturfavoritten i Jotunheimen - voksne



Kursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: Jotunheimen
          Oppland, Lom
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager
Pris: fra 4.200
Neste kurs: 08.07.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr rundturfavoritten i Jotunheimen for voksne. Dette er snadder-runden. Med betjente hytter i starten av og slutten på turen, samt en populær selvbetjeningshytte midtveis, er det duket for en real hytte-til-hytte-tur i en sentral del av Jotunheimen.

Innhold:
Blant 2.000-metere, grønne vann, isbreer, på godt merkede stier og med trivelige turledere i laget blir dette en tur du kan mimre om resten av året - ihvertfall. Vertskapene sørger for deilige måltider på koselige hytter, og selvbetjeningshytta Olavsbu byr på et velholdt proviantlager og et nærmiljø fyllt med alle naturens herligheter. Bli med på denne rundturfavoritten!

Program dag 1:
Oppmøte Fondsbu, 1.061 moh:
• Deltakere og turledere møter på Fondsbu innen kl 17:00. Vi spiser middag sammen og samles i stua for presentasjon og informasjon om dagene framover.

Program dag 2:
Fondsbu-Olavsbu (selvbetjent) 1.440 moh, ca 15 km (5 - 6 timer):
• Vi inntar en deilig frokost før vi pakker sekken og starter på dagens mektige tur. Allerede opp langs Mjølkedøla vil dere la dere imponere av den vakre elvedalen. Vel oppe får dere tinder og breer midt i mot. Videre på godt merket sti i variert og kupert landskap kommer dere fram til Olavsbu. Kvelden og kjøkkenet er deres!

Program dag 3:
Olavsbu-Gjendebu 1.000 moh, ca 16 km (5 timer):
• Bruk gjerne god tid på frokosten og kaffekoppen på trappa. Dere har god tid på dagens etappe til Gjendebu, som går i lett terreng gjennom Raudalen og videre ned Veslådalen. Terrenget rundt er ruvende og bratt. Gled dere til å komme ned mot Gjende og Gjendebu. Her er det frodig og fargerikt og stor kontrast til høyden dere kommer fra! Kanskje får dere følge med kyrne det siste stykket inn til hytta. Middagen idag står vertskapet på Gjendebu for. Ha en hyggelig kveld med deres nye turvenner.

Program dag 4:
Gjendebu-Fondsbu, ca 17 km (6 timer):
• Etter en deilig frokost bærer det over mot Bygdin, og vi starter med slak motbakke opp mot Høystakka. Idag skal vi, rett før nedstigning til Bygdin, over en flott hengebro over elva. Tenk på de som setter opp slike kunstverk rundt omkring i fjellet - de er kjekke å ha. Vel tilbake på Fondsbu er det opp til deltakerne om de vil reise hjem på direkten eller tilbringe en ekstra natt på Fondsbu. Vi anbefaler selvsagt enda et døgn. Uansett takker vi for følget med hverandre ca kl 15:00 på Fondsbu.

Med forbehold om endring i programmet:
Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Turpakken inkluderer:
Overnatting, turledere, alle måltider (betjente hytter: frokost, niste / termos og vanligvis 3-retters middag). Unntak: Første dag kun middag. Siste dag kun frokost + niste termos.

Turlederne:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne.

Hyttene:
• Du kan benytte lakenpose i sengene på hyttene
• Sengetøy kan leies direkte på hytta/ene
• Sovepose kan benyttes på selvbetjeningshytter

Kart og ruteinformasjon:
• Jotunheimen 1:50 000
• Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon
• Kart kan kjøpes i vårt Tursenter i Storgata 3 i Oslo, eller på Nettbutikken

Pris:
• Medlemmer kr 4.200,-
• Ikke-medlem kr 5.700,-

Målgruppe for kurset:
Voksne

Gradering av turen:
• Krevende vanskelighetsgrad. Det er viktig at du setter deg inn i graderingen på turen. Vær særlig oppmerksom på om det stilles krav til ferdigheter og bruk av utstyr. Vurder deretter egen deltakelse på bakgrunn av informasjonen som oppgis i aktivitets-/ turbeskrivelsen.

Kursmateriell:
Utstyr: Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.