Problematferd i møtesituasjoner - nivå 3



Kursarrangør: Canis avd Østfold
Sted: CANIS Hundeskole avdeling Østfold
          Østfold, Moss
Kursadresse: Nesveien 320, 1514 Moss (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 kvelder
Pris: 3000

Nivå 3-kurset er en praktisk oppfølging av kurset «Problematferd i møtesituasjoner – Nivå 1 og 2» og bygger på den teoretiske og praktiske treningen, som er gjennomført på disse kursene.

Nivå 3 kurset er rettet mot deg som føler at du begynner å få bra kontroll på hunden din, men du ønsker fortsatt litt mer praktisk trening på «vanskelige» passeringer. I løpet av fire kurskvelder, arbeider vi videre med å gjøre hundene tryggere i passerings-situasjoner. Vi har hele tiden fokus på å arbeide opp mot grensen for hva den enkelte hund kan mestre, slik at den slipper å repetere uønsket atferd.

Målsettingen med kurset er å øke mestringsevnen, slik at dere skal bli stadig tryggere i ulike møtesituasjoner. Som vi har vært inne på tidligere, er arbeid for å endre «problematferd» tidkrevende!

For å skape et litt mer krevende miljø, legger vi opp til at 2 deltakerhunder arbeider parallelt i treningsøkten og at det er 2 figuranthunder i arbeid samtidig. Vi legger også opp til å variere treningsmiljøet mellom bynære områder og skogsturstier. På den måten vil kurset derfor gi deltakerne mulighet til å trene på å mestre vanskeligere oppgaver og få anledning til å generalisere treningen til andre typer miljø enn det dere møtte i løpet av Nivå 2-kurset.

På kurset er det som tidligere maks 2-3 ekvipasjer per instruktør. Vi fortsetter med å anvende teorien i praktiske møtesituasjoner, og vi som instruktører følger deg fortsatt tett og gir deg individuell oppfølging i det arbeidet du gjør med hunden din. Vi legger også opp til å tilpasse vanskelighetsgraden i møtesituasjonens til den enkelte deltakers nivå.

Datoer 2024:

Kursholder:
Dr. Karin Mohn Engebretsen, PhD, MSc, BSc
Hundeterapeut og canis-instruktør, nkk instruktør trinn 1- og trinn 2-bruks og tidligere hundefører i norske redningshunder. Utdannet atferds-konsulent ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU).

Påmelding er økonomisk bindende. Se mer om kjøpsbetingelser her: https://www.canis-ostfold.no/kjopsbetingelser/