Kurs om vold og overgrep (kurspakke 2)



Kursarrangør: Ditt barns førstehelp
Sted: Hele landet, Ta kontakt for avtale
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Pris: 7.490

Vi tilbyr kurs om vold og overgrep - kurs for voksne som jobber med barn og ungdom + eget kurs for barn. Dette kurset inneholder alt i kurspakke 1 som er for voksne og ungdommer. I denne kurspakken vil det være en samling for barn i tillegg.

Innhold:
Et barn kan ikke stoppe overgrep selv. Og hvis barnet ikke vet hvor grensen går for egen kropp, er sjansen enda mindre for at de sier ifra om vold og overgrep. Min kropp! er en alderstilpasset samling som passer for førskolebarn i barnehager og småtrinnet i barneskolen, 1. - 4. trinn. Samlingen handler om kroppen vår og alt den kan, om gode og vonde hemmeligheter, samt grensesetting.

De fleste barn vet godt hva de skal gjøre om brannalarmen går. Men de vet ikke hva de skal gjøre om voksne slår, eller utnytter dem seksuelt. Hensikten med samlingen er å forebygge at overgrep skjer, og at det fortsetter. Samlingen for barna varer i ca. 30 minutter og formidles på en forståelig, tydelig og god måte. Denne kurspakken leveres i samarbeid med kursholder fra Drivkraft, som leverer kurs med fokus på formidling til barn om vold og overgrep.

Litt om kursholder:
Kursholder Lena Hansen har selv egne erfaringer om overgrep. Hun har jobbet som sykepleier i 22 år og all hennes erfaring er med barn og ungdom. Hun har vært seksjonsleder på barneavdelingen på Ahus og leder i Skedsmo kommune. Hun har vært leder for et stort barne- og ungdomsarbeid, med over 900 barn på en barnefestival, hvor de blant annet hadde et tett samarbeid med barnevern, krisesenter og flyktningmottak.

Målgruppe for kurset:
Kurs for voksne som jobber med barn og ungdom + eget kurs for barn (kurspakke 2)

Antall deltagere:
• For opptil 20 ansatte

Vis flere tilsvarende kurs: