Internkontroll – Akvakultur - nettkurs



Kursarrangør: DNV Business Assurance
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Varighet: 1 dag
Pris: 5.500

Hvordan sikre forsvarlig drift og systematisk forbedring – i tråd med regelverkskrav? Akvakulturnæringen ønsker god fiskehelse- og velferd, i tillegg til bærekraftig og økonomisk god drift av oppdrettsanlegg.

Innhold:
Hvordan sikre forsvarlig drift og systematisk forbedring – i tråd med regelverkskrav?
Akvakulturnæringen ønsker god fiskehelse- og velferd, i tillegg til bærekraftig og økonomisk god drift av oppdrettsanlegg. Etablering av internkontroll og et velfungerende styringssystem skal sikre at det jobbes systematisk og kontinuerlig med å forbedre drift og produksjon.

Ved å delta på vårt kurs i Internkontroll – Akvakultur, vil du få anledning til å utveksle erfaring med øvrige deltakere, samtidig som du får økt kompetansen på hvordan jobbe mer systematisk og effektivt med kontinuerlig forbedring, som igjen kan styrke kommunikasjonen til viktige interessenter.

Mål:
Formålet med kurset er at deltagerne får en innføring i beste praksis for systematisk ledelse innen kvalitet, miljø, HMS og fiskevelferd.

Kurset gir en innføring i følgende elementer:
• Grunnleggende prinsipper for god styring av virksomheten – PUKK og lederskap
• Hvordan systematisk ledelse innen kvalitet, miljø, HMS og fiskevelferd kan forbedre virksomhetens prestasjoner – kontinuerlig forbedring
• Planlegge – Kartlegge interessenter og deres krav, kartlegge risiko, etablere gode mål i tråd med regelverk og egen strategi
• Utføre – Handlingsplaner, driftsrutiner og prosedyrer
• Kontrollere – Oppfølging og evaluering av drift, samsvarsevaluering, avvikshåndtering med mer
• Korrigere – Iversette nødvendige korrigerende tiltak for å rette opp i feil/avvik og sikre kontinuerlig forbedring
Kurset gjennomføres i stor grad som forelesning med bruk av eksempler.

Målgruppe:
Akvakulturlovgivningen, arbeidsmiljølovgivningen og flere sjømat standarder setter krav til internkontroll. Dette kurset egner seg for ledere og driftspersonell med særskilt ansvar for det systematiske arbeidet med internkontroll.