Hytte til Hytte i Rondane (DNT ung Oslo 18 - 25 år)



Kursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: Rondane
          Oppland, Dovre
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager
Pris: fra 2.999
Neste kurs: 30.07.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr krevende fottur fra hytte til hytte i Rondane for ungdom / voksne. Har lyst til å oppleve Norges første nasjonalpark bør du melde deg på denne godbiten av en rundtur gjennom Rondane.

Innhold:
Turen tar deg gjennom duvende vidt landskap, frodige seterdaler og inn blant ville 2000-meters-ronder med velklingende navn som bla. Rondslottet og Storronden. Isbreene har lagt igjen mye stein her, så sørg for å ha gode fjellstøvler på denne turen. Her får vi virkelig følelsen av å oppleve Norge i et nøtteskall.

Program dag 1:
Straumbu - Bjørnhollia (895 moh), ca 6,2 km (ca 2 timer):
• Vi møtes på Straumbu rasteplass kl 12:15, se anbefalt transport under "praktisk info" lengre nede. Etter en kort hilserunde strammer vi fjellskoene og legger ut på turens første trase gjennom flott natur. Vi følger god sti hele veien til Bjørnhollia, som med sitt lune tun og hygge har fått pris som et av de flotteste turistanleggene i fjellheimen. Vi kan ta oss god tid inn og kanskje stoppe for et bad? Vel fremme på hytta er det bare å nyte ettermiddagen og kvelden fullt ut, og glede seg til den nydelig 3-retters middagen som venter oss.

Program dag 2:
Bjørnhollia - Øvre Dørålseter (1.050 moh) via Langglupdalen, ca 24 km (ca 8 timer):
• Denne dagen satser vi på godvær og en skikkelig flott tur gjennom Langglupdalen. På denne distansen følger vi den ville elvedalen, gjennom bjørkeskog og gjennom steinur. Dette er turens lengste etappe, men også en av de flotteste turene vi går i Rondane.

Her er vi omgitt av 2.000 moh- ronder på alle kanter, Rondeslottet, Høgronden, Midtronden og Digerronden for å nevne noen. Vel framme på Øvre Dørålseter får vi servert nok en smaksrik treretters middag. Kvelden kan vi bruke på kortspill, eller kanskje bare sitte ute på tunet og nyte utsikten av Rondane?

Program dag 3:
Øvre Dørålseter - Rondvassbu (1.167 moh), ca 16.9 km (6 timer):
• Vi spiser en god frokost før vi gjør oss klare for turen til Rondvassbu. Stien vi følger går gjennom Bergedalen før vi tar inn Rondvassdalen, her får vi en bratt stigning opp over Rondhalsen, på det høyeste er vi ca 1.600 moh. Litt etter høyeste punktet møter vi stidelet til Veslesmeden. Dersom vi er ute i god tid og har energi til det, kan vi vurdere å legge en liten avstikkertur til Veslesmeden på 2.015 moh.

Denne avstikkeren er 2 km hver vei. Når vi kommer opp i høyden kan vi nyte utsikten over det grønne Rondvatnet med Rondeslottet og Svartnuten i bakgrunnen. Videre er det jevn nedstigning langs ryggen på vestsiden av Rondhalsbekken frem til Rondevassbu. Kanskje det kan friste for noen med en liten dukkert i Rondvatnet før vi får servert middag?

Program dag 4:
Rondvassbu - Spranget, ca 6 km (1,5 - 2 timer):
• Etter frokost er det på tide å komme seg hjemover igjen. Vi følger grusveien fra Rondvassbu til Spranget hvor det går rutebuss (rute 05-658) til Otta. Det er også mulig å sykle ut fra hytta til Spranget for de som ønsker det. Da må en selv leie sykkel på hytta for kr 125,-. På Otta takker vi for flotte dager i fjellet.

Med forbehold om endring i programmet:
Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Turlederne:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne.

Turpakken inkluderer:
Overnatting, turledere, ekstrabuss, alle måltider (betjente hytter: frokost, niste / termos og vanligvis 3-retters middag). Unntak: Første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste termos. Medlemspris inkluderer rabatt fra Frifond.

Hyttene:
• Bjørnhollia
• Øvre Dørålseter
• Rondvassbu

Overnatting:
• Deltakerne bor på 4 - 6-sengsrom i egen lakenpose
• Du kan benytte lakenpose i sengene på hyttene
• Sovepose kan ikke benyttes
• Sengetøy kan leies direkte på hytta/ene

Kart og ruteinformasjon:
• Rondane 1:50 000
• Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon
• Kart kan kjøpes i vårt Tursenter i Storgata 3 i Oslo, eller på Nettbutikken

Pris:
• Ung medlem kr 2.999,-
• Ung ikke-medlem kr 5.288,-

Målgruppe for kurset:
Passer spesielt for ungdom / voksne fra 18 - 25 år

Gradering av turen:
• Krevende vanskelighetsgrad. Det er viktig at du setter deg inn i graderingen på turen. Vær særlig oppmerksom på om det stilles krav til ferdigheter og bruk av utstyr. Vurder deretter egen deltakelse på bakgrunn av informasjonen som oppgis i aktivitets-/ turbeskrivelsen.

Kursmateriell:
Utstyr: Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.