Havpadling - grunnkurs (nybegynner)



Kursarrangør: Padlekurs.no
Sted: Ved vårt naust i Sjølundfjæra, nedenfor Plantasjen (Sjølund Gartneri)
          Troms, Tromsø
Kursadresse: Kvaløyvegen 287, 9016 Tromsø (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid:
Hverdager kl 17:00
Helg kl 10:00
Varighet: 2 dager
Pris: 2.600
Neste kurs: 14.06.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr grunnkurs i havpadling for nybegynnere. Havpadling er en fritidsaktivitet som egner seg for de aller fleste, uavhengig av kjønn og alder. Likevel er det viktig at man lærer seg grunnleggende sikkerhet før man legger ut på egen hånd.

Opplæring i hvordan redde seg selv og andre dersom kajakken velter, har høyeste prioritet på vårt nybegynnerkurs. Utover grundig gjennomgang og trening på forskjellige redningsteknikker er målsettingen at du skal lære rett padleteknikk, og lære å manøvrere kajakken på en sikker og effektiv måte. Dette er viktig blant annet for å unngå belastningsskader.

Vi vil også lære deg forskjellige støtte-tak, det vil si måter du kan bruke åren på for å unngå å velte - for eksempel i høy sjø. Videre vil du få instruksjon i forøvelser til eskimo-rulle, samt mye mer. Vi bestreber oss for å gi deg en sikker og positiv padleopplevelse. Etter gjennomført kurs, kan man melde seg inn i Tromsø Havpadlekubb. Som medlem har man adgang til leie/bruk av klubbens kajakker og utstyr. Klubben vil kunne gi deg nærmere informasjon om dette.

Målgruppe for kurset:
Alle som har lyst å lære å padle. Aldersgrensen er 16 år, men barn 12 - 16 år kan imidlertid delta dersom de er sammen med en voksen person.

Nivå:
• nybegynner

Kursmateriell:
På kurset får du låne havkajakk med alt nødvendig utstyr: tørrdrakt, hette og våtsko. Deltakerne må selv ha varmt undertøy (ull eller fleece), votter, lue og ekstra skifte. Det å holde seg varm er en forutsetning for effektiv og behagelig opplæring. Både kajakker og utstyr er av førsteklasses kvalitet, og er jevnlig til fornyelse og oppgradering.

Eksamen/sertifisering:
Etter fullført kurs får du utstedt et Havpadlekort med beskrivelse av det du har gjennomgått og et bevis på at du er kvalifisert padler.