HACCP - Todagers kurs



Sted: Eurofins avd. Klepp
          Rogaland, Klepp
Kursadresse: Lalandsveien 1, 4353 Klepp (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Heldagskurs tirsdag 24. og onsdag 25. oktober Tid: 9:00 - 16:00
Varighet: 2 dager
Pris: 8900

Vi har gleden av å invitere til todagers kurs i HACCP! • Vet du hva HACCP betyr? • Kjenner du bedriftens fareanalyse? • Har dere kritiske styringspunkt, kritiske grenser?

Kurset dekker dine grunnleggende behov for kompetanse innen HACCP, og hvordan bruke HACCP som verktøy for å identifisere og ha kontroll over bedriftens farer. I tillegg er det er avsatt tid til praktisk arbeid med oppsett av flytskjema, fareanalyser og kritiske kontrollpunkt.

Dette er et todagerskurs som vil vi deg mulighet til å komme godt inn i HACCP, forstå hvordan systemet fungerer, samt at du vil kunne bidra inn til bedriftens HACCP-team.

Formål med kurset:
Formålet med kurset er å gi deltakerene en introduksjon til HACCP-analysens 7 trinn (fareanalysen). I tillegg får du en introduksjon til hva som må være innhentet FØR fareanalysen kan gjennomføres.

Målgruppe:
Kurset passer for alle ansatte som jobber med mat og drikke. Målgruppen for dette kurset er alle som skal inngå i et HACCP-team eller starte opp med en HACCP-analyse for bedriften..

Innhold:
• Hva er HACCP?
• Grunnforutsetninger og farer
• Flytskjema
• HACCP trinn for trinn
• Praktisk innføring i fareanalyse med oppgaver
• Kritiske grenser og korrigerende tiltak
• Hygieneregelverket - en oversikt

Etter gjennomført kurs skal deltaker kunne:
Kjenne HACCP som verktøy for å sikre trygg mat i produksjon og de 7 trinnene i HACCP/fareanalysen.

Foredragsholder:
Hildegunn Iversen, Senior Fagkonsulent Mattrygghet, Hildegunn har en master i mattrygghet og en doktorgrad innenfor mikrobiologi fra NMBU. Hun har bakgrunn som forsker innen feltet Enterohemorrhagisk E. coli (EHEC) og som konsulent hos Senter for mattrygghet. I tillegg har hun vært bedrifts- og KSL-revisor på oppdrag fra Stiftelsen Norsk Mat.

Erlend Restad har lang erfaring med norske og internasjonale aktører innen næringsmidler gjennom sitt arbeid som kvalitetsleder i Vitux. Der har han blant annet bygget opp kvalitetssystemet og ledet bedriften til blant annet BRC-sertifiseringer i flere år. Erlend er utdannet sivilingeniør i Kjemi og bioteknologi fra NTNU.


Påmeldingslink:
https://app.checkin.no/event/57760/todagers-kurs-i-haccp-pa-klepp

Påmeldingsfrist:
29. september