Grunnkurs i arverett



Kursarrangør: JUC
Sted: JUC
          Oslo, sentrum
Kursadresse: Rosenkrantz’ gate 22, 0160 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl. 09:30-16:30
Varighet: 7 timer
Pris: 6.995

En oppdatert innføring i sentrale arverettslige emner. Kurset gir en innføring i sentrale arverettslige temaer, og derunder en oppdatering av deltakernes kunnskaper innenfor disse. En rekke arverettslige spørsmål forutsetter kjennskap til familierettslige regler, særlig om ektefellers formuesforhold

Innhold
Det gis derfor også en oversikt over en del av disse, blant annet om eierforhold og delingsoppgjør når ekteskap opphører. Videre gis en oversikt over reglene om slektningers, ektefellers og samboeres rett til arv etter loven, herunder regler om hvordan arven gjøres opp (skifterett), og ektefellers og samboeres rett til uskifte. Regler om hvordan partene selv kan regulere rettsspørsmål gjennom avtaler, herunder ektepakter, og testamenter, står sentralt. Det omfatter også grenser som lovene setter for slike disposisjoner.

Emner er bl.a.:
• Fordeling av legalarv
• Uskifte
• Avkortning i arv
• Ektepakter og testamenter
• Å skille mellom livs- og dødsdisposisjoner
• Grunnleggende vilkår for å ha rett til arv
• Bortfall av arverett
• Gjennomføring av arveoppgjør (privat vs. offentlig skifte)

Utbytte
Grunnkurs i arverett gjør deg i stand til å analysere, gi råd om, forebygge og løse en rekke familie- og arverettslige problemstillinger, herunder å bistå med å opprette ektepakter og testamenter.

Underviser:
Thomas Eeg, Professor ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Bergen, og arbeider i hovedsak med arverett og familierett.

Målgruppe
Kurset er rettet mot advokater, advokatfullmektiger og andre rettshjelpere som har mindre erfaring med eller trenger en oppdatering av sine kunnskaper innen familieformue- og arverett.

Undervisningsform:
Kurset veksler mellom forelesning og diskusjoner, inkludert caseløsning, og utveksling av erfaringer mellom deltakere og kursleder.

Materiale
Du får adgang til kurspresentasjonen og annet relevant materiale gjennom JUCs online materialeportal.