Grønne daler og blå breer i Jotunheimen - voksne



Kursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: Jotunheimen
          Oppland, Lom
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 5 dager
Pris: fra 8.700
Neste kurs: 22.07.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr tur i grønne daler og blå breer i Jotunheimen for voksne. Full turpakke, med betjente hytter, nydelig stier i spektakulære Jotunheimen vest, og en magisk flott bretur over Smørstabbreen. Her er det bare å finjustere formen å melde seg på.

Program dag 1:
Ankomst Leirvassbu (1.420 moh):
Vi møtes i Lom kl 16:30. Ekstrabuss helt fram til Leirvassbu. Middag og samling på kvelden for orientering om turen og presentasjon av hverandre.

Program dag 2:
Leirvassbu - Skogadalsbøen (831 moh), ca 20 km (7 timer):
Etter en god frokost på Leirvassbu med nistepakke-smøring, tar vi på oss sekkene og starter dagens tur. Den bærer bortover og nedover Gravdalen og nydelige Storutladalen - hele tiden med de fantastiske Hurrungane midt imot. Så brekker stien nedover de siste kilometrene i spredt løvskog mot Skogadalsbøen. Skogadalsbøen ligger som et smykke i Utladalen, og er en plass utenom allfarvei omkranset av de villeste fjell Jotunheimen har å by på. Nyt kvelden på tunet eller inne i den koselige peisstua.

Program dag 3:
Skogadalsbøen-Krossbu (1.260 moh), ca 18 km (6 - 7 timer):
Vi anbefaler en fredelig morgenstund på tunet før du spiser frokost i dag. Turen starter gjennom skogen, før vi krysser brua over Utla. I vakkert terreng oppover Vetle Utladalen går ferden videre. Turen er lettgått på tross av noen hundremeters stigning. Så får vi etterhvert Smørstabb-tindene og - breen i sikte før vi rusler ned til Krossbu Turisthytte. Noe kaldt å drikke på trappa her før middag er alltid en god avslutning på turdagen.

Program dag 4:
Krossbu - Leirvassbu over breen (8 timers tur):
I dag kan vi glede oss til en fottur over selveste Smørstabbreen. Det er ikke lange biten fra Krossbu til foten av Bøverbreen - som er brefallet vi skal gå opp. Der blir det på med breutstyret, og i følge med brefører er det bare å la seg imponere over underlaget - og toppene som omkranser breen. Høyeste punkt på breen er ca 1.860 moh. Vel framme på Leirvassbu er ringen sluttet. Ha en finfin kveld sammen med turgjengen på Leirvassbu.

Program dag 5:
En topptur og hjemreise:
I dag kan vi enten gå en tur på egenhånd, ta det helt med ro med en bok på hytta eller bli med turleder på en topptur til en av de nærmeste 2.000 metrene til hytta - Kyrkja (2.032 moh) eller Stetinden (2.020 moh). Ekstrabussen har avgang kl 14:00 og vi avslutter turen i Lom. Dere som skal videre til Otta / Oslo rekker rutebussen fra Lom.

Med forbehold om endring i programmet!

Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne.

Turpakken inkluderer:
Overnatting, turledere, ekstrabusser, breføring, alle måltider (betjente hytter: frokost, niste / termos og vanligvis 3-retters middag). Unntak: Første dag kun middag, Siste dag kun frokost + niste termos.

Hyttene:
• Leirvassbu
• Skogadalsbøen
• Krossbu

Overnatting:
• Deltakerne bor på 4 - 6-sengsrom i egen lakenpose

Pris:
• Medlemspris kr 8.700,-
• Ikke-medlem kr 10.200,-

Målgruppe for kurset:
Voksne

Gradering av turen:
• Krevende vanskelighetsgrad. Det er viktig at du setter deg inn i graderingen på turen. Vær særlig oppmerksom på om det stilles krav til ferdigheter og bruk av utstyr. Vurder deretter egen deltakelse på bakgrunn av informasjonen som oppgis i aktivitets- / turbeskrivelsen.

Kursmateriell / utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.

Vis flere tilsvarende kurs: