Fra snaufjell ned ville Aurlandsdalen (voksne)



Kursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: Skarvheimen
          Buskerud, Hemsedal
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 5 dager
Pris: fra 7.990
Neste kurs: 03.07.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr fottur fra snaufjell ned ville Aurlandsdalen for voksne. Aurlandsdalen går aldri av moten! Bli med å finn ut hvorfor. Vi kan tipse om at det er mye natur i løpet av disse dagene. Fra Finse går turen like øst for Sankt Pål, med storslagen utsikt, og videre til Geiterygghytta.

Innhold:
Turen fortsetter ned den trange og ville Aurlandsdalen, «dalen over alle daler», som er en av landets mest populære og omtalte fotturruter. Her vandrer vi i kulturlandskap; stien følger gamle kløvstier og enkelte partier på brede hyller i fjellsiden, forbi nedlagte gårder og bosettinger. Det blir vestlandsnatur i fullt monn! Historisk vandrerute: DNT og Riksantikvaren åpnet fire nye historiske vandreruter sommeren 2018. Blant disse er den vakre ferdselsveien gjennom Aurlandsdalen i Sogn og Fjordane. Meld deg på en av Norges aller vakreste turer!

Program dag 1:
Ankomst Finse stasjon (1.222 moh) - Geiterygghytta (1.229 moh) ca 15 km (5 timer):
• Oppmøte på Finse stasjon kl 12:40. Fra Finse stasjon går vi opp til Klemsbu (1.600 moh). Klemsbu også kalt «Vaffelhytta» er et populært samlings- og stoppested når man går på tur fra Finse. Vi får en fantastisk utsikt tilbake mot Finse og Hardangerjøkulen (den sjette største isbreen på Norges fastland).

Den T-merkede stien fortsetter nedover og videre øst for Omsvatnet og langs Geiteryggvatnet til Geiterygghytta. I og med at turen starter litt utpå dagen, kan det hende vi får bordsetting nummer to. Etter middag blir det felles samling med presentasjon og informasjon om turen videre.

Program dag 2:
Geiterygghytta - Steinbergdalen Turisthytte (1.060 moh) ca 10 km (4 timer):
• Å ha god tid til frokost er luksus! Den tiden tar vi oss i dag, da turen til Steinbergdalen er en behagelig distanse. Så behagelig at vi gjerne tar en avstikker opp på Bolhovd (1.507 moh). På Steinbergdalen tar vertinne, Solveig, oss i mot og byr på middag og gode senger. Kvelden brukes til en samling om neste dags tur og ellers hva deltakerne ønsker.

Program dag 3:
Steinbergdalen - Aurlandsdalen Turisthytte (820 moh) ca 10 km (4 timer):
• Etter en god frokost pakker vi nistepakke og termos i sekken og starter turen. Stien idag fortsetter i en frodig fjellside og krysser elver på helårsbroer. Siste stykket går gjennom noe skog mot Aurlandsdalen Turisthytte og vi begynner allerede nå å ane villskapen vi har foran oss på neste etappe. Vel framme blir det middag og en god hvil på tunet eller inne i peisestua. Her skal vi bo i to netter.

Program dag 4:
Aurlandsdalen Turisthytte - Vassbygdi ca 15 km (6 timer):
• Denne klassiske fotturen ned Aurlandsdalen er viden kjent. Aurlandsdalen representerer noe av det vakreste og mest storslagne i norsk natur. Stupbratte fjell kaster seg loddrett ned i dype elvegjel, og på toppene er det panoramautsikt. Små bekker og mektige fosser - nedlagte gårder og gamle støler.

Sjelden flora med bl.a. Fjelldronningen, en av våre vakreste fjellblomster. Nesten 500 plantesorter finnes i dalen som er et eldorado for blomsterelskere. Rutebuss fra Vassbygdi kl 17:30 tilbake til Aurlandsdalen Turisthytte. Der venter middag og en god stol for støle bein.

Program dag 5:
Dagstur og hjemreise:
• Etter frokost rekker vi en fin formiddagstur før vi tar ekstrabuss til Ål. Beregnet ankomst Ål er ca kl 15:00.

Med forbehold om endring i programmet:
Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Turlederne:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne.

Reisevei:
Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Verken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen.

Kart og ruteinformasjon:
• Turkart Skarvheimen Aurlandsdalen 1:50 000.
• Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon
• Kart kan kjøpes i vårt Tursenter i Storgata 3 i Oslo, eller på nettbutikken

Turpakken inkluderer:
Overnatting, turledere, ekstrabuss, alle måltider (betjente hytter: frokost, niste / termos og vanligvis 3-retters middag). Unntak: Første dag kun middag. Siste dag kun frokost + niste termos.

Matallergier:
• Gi beskjed ved påmelding!

Hyttene:
• Geiterygghytta
• Steinbergdalen
• Aurlandsdalen

Overnatting:
• Deltakerne bor på 4 - 6-sengsrom i egen lakenpose
• Du kan benytte lakenpose i sengene på hyttene
• Sovepose kan ikke benyttes
• Sengetøy kan leies direkte på hyttene

Pris:
• Medlem kr 7.990,-
• Ikke-medlem kr 9.490,-

Målgruppe for kurset:
Passer spesielt for voksne

Gradering av turen:
• Krevende vanskelighetsgrad. Det er viktig at du setter deg inn graderingen på turen. Vær særlig oppmerksom på om det stilles krav til ferdigheter og bruk av utstyr. Vurder deretter egen deltakelse på bakgrunn av informasjonen som oppgis i aktivitets-/ turbeskrivelsen.

Kursmateriell:
Utstyr: Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.