Fagfornyelsen og den nye elevrollen - nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 timer
Pris: 1.190

Vi tilbyr nettkurs om fagfornyelsen og den nye elevrollen. Dette nettkurset er en oppfølging av kurset Fagfornyelsen og den nye lærerrollen, og legger til rette for hvordan man i større grad kan involvere elevene, gjøre dem til medbestemmende og aktive deltakere i egen læring.

Innhold:
Nye læreplaner skal gjøre elevene bedre i stand til å møte fremtidens krav og forventninger. Hvilke kompetanser, ferdigheter og forståelser trenger de i møte med det ukjente, og hvordan kan skolen legge til rette for dette? Kurset gir tips til nye måter å organisere for tverrfaglig læring og utvikling av kompetanse. Fag for fagenes skyld kommer mer i bakgrunnen og organisering tematisk på tvers av fag og fagområder blir mer fremtredende. Dette får konsekvenser for elevrollen, elevenes forståelse av sin egen plass og eieforholdet til læringsprosessene.

Kursholder: Dag Johannes Sunde

Dag Johannes Sunde er spesialrådgiver i avdeling for oppvekst og kunnskap i Oslo Rådhus. Han har tidligere jobbet i Utdanningsdirektoratet med vurdering og læreplanutvikling. Dag Johannes satt i prosjektgruppen for fagfornyelsen i direktoratet. Dag Johannes er utdannet musikkviter, og har erfaring som lærer på ungdomstrinnet. Som forfatter har han gitt ut bøkene Fra læreplan til klasserom (2017) og Drømmelæreren (2019).