En leders selvforståelse



Kursarrangør: Confex Norge AS
Sted: Oslo
Oslo
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 1 dag
Pris: 9.995

Ledelse i praksis hviler på to grunnstener: Selvforståelse og rolleforståelse. I dette unike kurset vil du jobbe med egen selvforståelse, som handler om å kjenne og ikke minst bruke deg selv i møte med andre mennesker.

Kursbeskrivelse:
Ledelse i praksis hviler på to grunnstener: Selvforståelse og rolleforståelse. I dette kurset vil du jobbe med egen selvforståelse. Som enkelt sagt handler om å kjenne og ikke minst bruke seg selv i møte med andre mennesker. Kurset er en personlig reise inn i sitt indre repertoar, og en reise utover knyttet til hvordan du virker på andre og hvordan andre virker på deg.

Selvforståelse handler om å håndtere seg selv i møte med andre medmennesker. I lederrollen. Her vil begreper som selvinnsikt (hvordan bli kjent med og ikke minst hvordan erkjenne seg selv), selvutsikt (hvordan forstå hvordan du virker på andre – og hvordan du lar andre virke på deg) og selvregulering (hvordan skape handlingsrom for en gjensidig tilpasnings- og tilvenningsprosess) være sentrale.

Læringspunkter:
På kurset får du innspill til hvordan du skal kunne bli en tryggere leder i møte med andre. Du lærer hva som påvirker din og andres adferd, du lærer mer om deg selv som person, du lærer hvordan du skal bruke deg selv mer bevisst i møte med andre og du lærer mer om hva som er god og dårlig ledelse.

Du får en innføring i fagene psykologi og sosiologi. Du får vite mer om viktigheten av personen i lederrollen. Du får vite mer om hva selvinnsikt er og innebærer. Du vil jobbe med egen selvinnsikt. Du vil få vite om hva selvutsikt er og innebærer. Du vil jobbe med din egenselvutsikt. Du vil få vite mer om hva selvregulering er og innebærer. Du vil jobbe med egen evne selvregulering.

Kurset gir deg ekstra kunnskap og kjennskap til din personlige forutsetning for å kunne fungere i en lederrolle. Du lærer gjennom teori/forskning, praktiske oppgaver, selvrefleksjon og nyttige diskusjoner med personer som enten er ledere eller skal bli det.

Kursinnhold:
Kurset tar utgangspunkt i boken «Lederskifter- om lederutvelgelse, innfasing av nye ledere og lederes første 90 dager i ny jobb» (deles ut på kurset og er inkludert i kursavgiften), samt kursholderens erfaringer i mer enn 25 år med å støtte over 100 nye ledere i å planlegge og trene for å gjennomføre aktivitetene i deres kontekstuelle planer for de første 90 dagene.

Slik fungerer det:
Tilbakemeldinger fra kursdeltakere gjennom flere år, viser at mange savner inspirasjon og støtte også etter kurset. Vi har derfor etablert et unikt kursformat som sørger for mer kvalitet og større kontinuitet i læringen.

Blant annet innebærer det tilgang til Viggo, som bistår deg ved hjelp av kunstig intelligens, men som i tillegg er spesialtrent på fagområdene lederskifter og lederoverganger. Dette gjennom å (foreløpig) ha "lest" mer enn 1000 sider med fagstoff på temaene.

Kursleder: Frode Dale
Frode Dale er ledelsesrådgiver med spesialisering innenfor førstegangsledelse og lederskifter. Han har skrevet tre masteroppgaver og en rekke artikler og rapporter om lederskifter og innfasing av nye ledere. Dale er medforfatter av boken «På randen av ledelse. En veiviser i førstegangsledelse», som har solgt i nesten 30 0000 eksemplarer. Han har også forfatter av boken «Lederskifter. Om lederutvelgelse, innfasing av nye ledere og lederes første 90 dager i ny jobb». I tillegg er han forfatter av håndbokserien «En leders basiskompetanse» (består av 12 bøker/hefter). Dale har gjennomført hundrevis av ulike interne og åpne lederkurs og lederprogrammer, og som konsulent har han gjennom 25 år jobbet med ca. 2000 Lederplattformer.

Dale jobber praktisk med å øke organisasjoners egen evne og vilje til å ivareta sine nyansatte medarbeidere og ledere. Som konsulent har han så langt faset inn og støttet mer enn 50 mellomledere og toppledere i deres ulike lederskifter, samt kurset og veiledet flere hundre førstegangsledere. Frode Dale har Krigsskoleutdanning og en Mastergrad i ledelse fra BI.

Målgruppe for kurset:
Kurset passer for personer som allerede er i en lederstilling, eller personer som er på vei inn i en lederstilling. Dette gjelder alle ledernivåer; dvs. førstegangsledere, nye mellomledere eller nye toppledere. Kurset er også relevant for personer som ønsker å lære mer om hva det innebærer som person å bli og ikke minst være leder (lederkandidater). Kurset er selvsagt også relevant for de som generelt ønsker å jobbe med sin egen selvforståelse.

Forkunnskaper:
Ingen forkunnskaper er nødvendig, men kurset er krevende på den måten at den enkelte deltager må ville og ønske å gå inn i seg selv for å bli bedre kjent med seg selv. En må også ville og ønske å få vite mer om hvordan en blir opplevd av andre. En må rett og slett tørre å utfordre både eget selvbilde og egen komfortsone.