Beslutninger under usikkerhet – hvordan ta gode valg hver gang



Kursarrangør: ThinQ Decisions
Sted: Nydalen
          Oslo, Nordre Aker bydel
Kursadresse: Nydalsveien 33, 0484 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Pris: 23.000

De fleste viktige beslutninger krever et strukturert rammeverk: intuisjon er ikke nok i seg selv og kan lede til feilinvesteringer, særlig når beslutningen er under usikkerhet. Med økt grad av kompleksitet kan beslutninger i tillegg bli enda mer krevende.

Derfor bør beslutningstakere ha verktøy og et strukturerte rammeverk for hvordan man tar gode beslutninger. Utforsk hvordan du kan ta bedre beslutninger gjennom anerkjente metoder og rammeverk. I dette kurset vil deltakerne bli introdusert til fagdisiplinen Decision Science og ha mulighet til å skaffe seg og bedriften et unikt konkurransefortrinn ved investeringsbeslutninger og strategivalg.

Beskrivelse:
Beslutninger under usikkerhet – hvordan ta gode valg hver gang gir deg en solid forståelse av hvordan gode beslutninger tas fra et Decision Science perspektiv. Du vil i dette kurset lære:
• hva som kjennetegner en god beslutning
• hvordan du kan indentifisere og forbedre svakheter ved beslutninger
• håndtering og tolkning av usikkerheter og økonomiske kriterier
• hvordan risikotoleranse og «biases» påvirker valgene som tas
• metoder og verktøy for å ta gode beslutninger.
I kurset vil vi også se nærmere på hvordan du som beslutningstaker kan styre og hjelpe teamet til å forbedre beslutningsgrunnlaget og hvordan du rasjonaliserer valgene dine med flere beslutningskriterier. Lær hvordan du kan fostre god beslutningskultur i din bedrift. Vi kan ikke garantere gode utfall, men vi kan garantere at du tar de rette beslutningene, hver gang.

Beslutninger under usikkerhet – hvordan ta gode valg hver gang består av følgende tema::
• Decision Science som beslutningsdisiplin i usikre tider
• Beslutningsgrunnlag og beslutningskvalitet - hvordan jobbe effektivt med analytikere
• Identifisering av svakheter – hvordan stille de rette spørsmålene
• Tolkning av diskrete og kontinuerlige distribusjoner, og kontantstrøm og finansielle/økonomiske kriterier
• Identifisering av kritiske verdidrivere
• Essensielle verktøy for gode beslutninger under usikkerhet
• Risikoholdninger og «biases» – risikoaversjon og risikotoleranse i beslutninger
• Metoder for å inkludere kvalitative og kvantitative beslutningskriterier – «tradeoffs»
• Strukturering av beslutningsprosessen

Undervisningsform:
Dette kurset avholdes i kurslokaler i Oslo. Kurset er en blanding av presentasjon og case studier hvor kursdeltakerne aktivt jobber med forretningscaser og problemløsning, etterfulgt av diskusjon Deltakerne vil ha mulighet til individuell læring og gruppediskusjoner. Fagstoffet som blir gjennomgått er basert på litteratur fra ledende forskningsmiljøer, organisasjoner og best practice fra anerkjente internasjonale bedrifter. Det vil være to kursholdere til stedet for å sørge for at du for maksimal læring ut av de 2 dagene kurset varer. Kursmaterialet er på engelsk.

Kursholder:
Trygve Botn har bred erfaring med investeringsanalyse og beslutningsanalyse fra Chevron nasjonalt og internasjonalt. Gjennom sin tid i Chevron har Trygve vært leder, rådgiver og analytiker i Norge, USA og Kazakhstan. Han har jobbet tett mot beslutningstakere og ulike beslutningsstyrer og vært involvert i 300+ prosjektinvesteringer hvor han har anvendt metodikk og rammeverk som har fått internasjonal anerkjennelse fra internasjonale institusjoner innenfor sitt fagfelt.
Trygve er leder og konsulent i ThinQ Decisions som støtter bedrifter og organisasjoner med strategiske og operasjonelle investeringsbeslutninger, og implementering av beslutningsprosesser. Trygve er sertifisert Decision Science Lead Practitioners fra Society of Decision Professionals i USA.

Målgruppe:
Ledere, rådgivere og andre praktiserende som tar eller påvirker beslutninger og som er interessert i å utvikle eller supplere sin eksisterende beslutningskompetanse. Personer som ønsker å forstå usikkerheter når de tar beslutninger, og som ønsker å skape et konkurransefortrinn for seg selv og bedriften de jobber i.

Forkunnskaper:
Det er nyttig med en basis forståelse av økonomi, men ikke et krav. Egen bærbar PC for å håndtere case-studier er en fordel.

Kursmateriell:
Innbundet perm med kursmaterialet fra presentasjoner og case-studier på engelsk.

Inkludert i prisen:
1 gratis konsulenttime

Eksamen/Sertifisering:
Individuelt kursbevis fra ThinQ Decisions.

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
”I consider myself a fairly good decision maker, but this course explored a new side of decision making I haven’t given much thought. This was excellent and I highly recommend taking this class, for yourself and for your company”.