Båtførerprøven på Tjøme - to kvelder + lørdag



Kursarrangør: Båtførerskolen
Sted: Båtførerskolen
          Vestfold, Tjøme
Kursadresse: Velveien 5, 3145 Tjøme (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid:
Onsdag og torsdag kl 17:30 – 20:45
Lørdag 09:30-14:00 / eksamen 14:30–16:30
Varighet: 3 dager
Pris: 1.650
Neste kurs: 22.05.2024 | Vis alle kursdatoer

Dette kurset er for deg som ønsker individuell oppfølging og tid til forankring av teorien - et eksklusivt tilbud med maks 12 kandidater. Sjøkaptein Johnsen har 10 års pedagogisk erfaring fra fag- og høgskole, og tilbyr 3-dagers kurs onsdag og torsdag kveld, med repetisjon, tester og eksamen lørdag.

Anbefalt teori før kurset: https://naca.no/forstereis-langs-kysten/.

Innhold.
Båtførerskolen har vært godkjent testsenter siden 2007. Vi tilbyr nå et undervisningsopplegg som ligger i nivået mellom 25 timers klasseromsundervisning og én dags test av korttidshukommelsen, hvor eksamen avlegges etter 4-6 timers innlæring.
Dersom du ikke består eksamen, kan du delta som gratispassasjer på et senere kurs etter avtale.

Påmeldingsfrist:
Løpende påmelding - Maks antall pr. kurs 12

Målgruppe for kurset:
Dette kurset er for deg som ønsker individuell oppfølging og tid til forankring av teorien, et alternativ til test av korttidshukommelsen, hvor eksamen avlegges etter 4-6 timers innlæring, uten krav til forståelse eller tid til repetisjoner.

Eksamen/sertifisering:
Kurset avsluttes med en 60-minutters teoretisk eksamen. Eksamen består av 50 spørsmål, og du må ha 80 % riktig for å bestå. 25 % av prøven består av spesielt viktige emner, hvor du også må ha 80 % riktig. Her kan du altså kun ha to feil, uavhengig av hvordan du har gjort det på resten av prøven. Du kan altså stryke med totalt tre feil, dersom alle feilene ligger under spesielt viktige emner.

Eksamen lørdager 14:30–16:30.

Pris:
Pris kr. 1 650.-, som inkluderer kursavgift og lån av kurslitteratur og materiell, betales til bank 8398 05 12544, eller vipps #808763.
Eksamensavgift kr. 874.- / kontinuering kr. 461.-, betales til Norsk Test AS, båtførerregisteret.no.

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:

Fra 3-dagers kurset/Båtførerprøven på Tjøme
Per Martin Johansen: «Båtførerkurs med sjøkaptein Øystein Johnsen ved Båtførerskolen var en effektivt og grundig innlæring i alle emner i pensumet for båtførerprøven. Alt var logisk forklart og rett på sak. I tillegg til lang og bred erfaring fra kursleder – både yrkesfaglig og som lærer på høyskole – så fikk jeg tips om artikler og teori med maritim tilknytning for videre læring. Dette er uvurderlig da emnet er så bredt. Alltid noe nytt å lære. Kurset anbefales på det varmeste.»
Tjøme, juni 2023

Fra intensivkurs i Båtførerprøven, Tjøme
Jan Erik Skjolden: «Takk for et veldig bra kurs. Vi lærte mer enn forventet.»
Trond Carlsen: «Synes vi hadde et fint og lærerikt kurs. Bra med mye fokus på navigasjon og kartlære. Det er jo viktig i praktisk båtliv. Morsomt også med bra eksamensresultat.»

Fra kveldskurs i Båtførerprøven, Høgskolen i Vestfold
Pia Marents: » Intensivt, meget lærerikt kurs. Passer alle – fra gamle sjøulker til uerfarne – tidligere passasjerer!»
Hilde Sørensen: «For meg som ikke hadde noen erfaring med båt utover det helt minimale, var dette kurset virkelig en utfordring. Men læringskurven var bratt og jeg satt fort igjen med masse nyttig kunnskap. Dette vil garantert gjøre båtsommeren mer interessant!»
Ulf L. Hallenstvet: «Jeg har kost meg i ro- og seilbåt i snart tretti år. Dette kurset har lært meg å bli en tryggere båtfører!»

Fra intensivkurs D5L Fritidsbåtskipper, Tjøme
Båtførerskolen har avholdt D5L-kurs i samarbeid med sjøkaptein Arne Harøy, Hustadvika Båtskole på Bud. Harøy er kjent fra utallige maritime kurs på nordvestlandet, ikke minst fra Ålesund Maritime Fagskole og Fræna videregående.

Petter Næss Welhaven: «Takk for flott gjennomført kurs. Det var intensivt og meget lærerikt. Fordelen med å gjennomføre opplæringen som et intensivkurs er at all fokus er knyttet opp mot det man skal lære. Elevene er tilstede hele tiden og samarbeider dermed om felles læring. Som elev følte jeg at jeg ble fulgt nøye opp og at jeg fikk den opplæringen og kompetansen som skal til for å gjennomføre eksamen. I tillegg fikk vi inngående kunnskap om hva godt sjømannskap er og hva som skal til for å opptre profesjonelt og ryddig til sjøs. I tillegg til teoretisk opplæring på Tjøme, fungerte samarbeidet med eksterne instruktører meget godt. Der fikk vi opplæring i førstehjelp, sikkerhet og motorlære. I mitt tilfelle var det viktig å få avlagt eksamen i D5L, da jeg har kjøpt båt som krever dette. Imidlertid vil jeg i ettertid anbefale kurset til alle som har båt av en slik størrelse at det er aktuelt å kjøre utenfor kysten og kanskje åpent hav, for eksempel til Danmark. Jeg har hatt både motorbåter og seilbåter av alle størrelser og har sett på meg selv som en erfaren «båtmann». Men, nå har jeg innsett at det var meget nyttig å lære mer … Jeg kan på det varmeste anbefale Båtførerskolen ved Øystein Johnsen. Hvis noen ønsker å forhøre seg ytterligere om mine erfaringer med kurset, kan jeg treffes på telefon 908 41 770.

Jeg ringer Båtførerskolen til høsten, da ønsker jeg World Wide!«